Beyşehir Gölü'nde sular çekilince yeni adacıklar oluştu

Beyşehir Gölü'nde sular çekilince yeni adacıklar oluştu

Beyşehir Gölü'nde, kurak geçen yaz ve sonbaharın etkisiyle sular çekilince oluşan adacıklar dikkat çekiyor.

Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü'nde, irili ufaklı 33 ada bulunuyor. Bu yıl yaz ve sonbaharın kurak geçmesinin de etkisiyle göldeki su seviyesi azaldı ve gölde yeni adacıklar oluştu.

beysehir--(3)-001.jpg

Bu adalardan biri de göle kıyısı olan Çiftlik Mahallesi'ne yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta ortaya çıktı. "Manalga" adı verilen ada, balıkçılar için fırtınalı havalarda sığınacak bir liman görevini yerine getiriyor. Gölün farklı yerlerinde ortaya çıkan, üzerinde sazlıklar ve çürümüş ağaçlar bulunan adacıklar fotoğraf meraklılarının da dikkatini çekiyor.

beysehir--(2)-002.jpg

Beyşehir Birliği, Göl, Çevre ve Doğa Koruma Derneği Başkanı Sami Tan, yaptığı açıklamada, bu yıl kuraklığın etkisiyle göl kıyılarında çekilmeler yaşandığını belirtti.

beysehir--(4)-001.jpg

Göl üzerinde de küçük adacıklar ortaya çıktığını ifade eden Tan, "Yağışların az olduğu, kuraklığın yaşandığı dönemlerde bu tür durumlarla gölde karşılaşabiliyoruz. Ayrıca, suların çekilmesi buharlaşmayı da hızlandırıyor. İnşallah bu yıl kar ve yağışlar fazla olursa gölün su seviyesinin eski günlerine döneceğini ümit ediyoruz." dedi.

beysehir--(1)-001.jpg

Beyşehirli balıkçı İbrahim Erdoğan, suların çekilmesiyle Manalga adasının su yüzeyinde göründüğünü bildirdi.

beysehir--(6).jpg

FOTOĞRAF TUTKUNLARININ DA İLGİSİNİ ÇEKİYOR

beysehir--(7).jpg

Bu adanın göldeki suların çekilmesine bağlı olarak kuşlara yaşam alanı oluşturduğunu anlatan Erdoğan, şunları kaydetti: "Kuşların dışkılarıyla bembeyaz bir görüntüye bürünen kurumuş ağaçlar, görenlerin ilgisini çekiyor. Burası, şu anda karabataklara yaşam alanı olmuş durumda. Kuşlar burada yavrularını büyütüyor. Bu ada, ilginç görseliyle fotoğraf tutkunlarının da ilgisini çekiyor."

beysehir--(5).jpg