Beyşehir Gölü'nde gemi ruhsatı olmadan avlanan balıkçılara ceza

Beyşehir Gölü'nde gemi ruhsatı olmadan avlanan balıkçılara ceza

Beyşehir ilçesinde, gölde gemi ruhsatı olmadan avlanan 3 avcıya Jandarma tarafından cezai işlem uygulandı.Beyşehir İlçe Jandarma Komutanlığı Asayiş Botu Timleri, Beyşehir...

 Beyşehir ilçesinde, gölde gemi ruhsatı olmadan avlanan 3 avcıya Jandarma tarafından cezai işlem uygulandı.

Beyşehir İlçe Jandarma Komutanlığı Asayiş Botu Timleri, Beyşehir Gölü'nde serbest dönemde avcılık faaliyetlerini mercek altına alırken, yaptığı rutin denetim ve kontrollerde bazı balıkçıların gemi ruhsatı bulunmadan avlandığını tespit etti.

Timler, göle kıyısı olan Karadiken Mahallesi açıklarında durdurduğu bir teknenin kullanıcısına gemi ruhsatı bulunmadan avlandığı gerekçesiyle işlem yaparken, teknede avda kullanımı yasak olan 400 metre misine ağ ele geçirdi. Avcıya her iki suçtan da toplam 3 bin 856 lira idari para cezası kesildi.

Jandarma Timleri, aynı bölgede durdurdukları bir başka balıkçı teknesinin de gemi ruhsatı bulunmadan faaliyet gösterdiğini tespit etti. Teknedeki 2 kişiye kişi başı 954 lira olmak üzere toplam bin 908 lira idari para cezası uygulandı.

Jandarmanın, avlanmada kullanımı yasak olan ağları imha edilmek üzere İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne teslim ettiği öğrenildi.

Kaynak:Haber Kaynağı