Beyşehir Gölü'nde Denetim Yapan Ekibe Silahlı Saldırı

Beyşehir Gölü'nde Denetim Yapan Ekibe Silahlı Saldırı

Beyşehir Gölü'nde Denetim Yapan Ekibe Saldırı...

Beyşehir Gölü’nde su ürünleri avlanma yasağı nedeniyle denetime çıkan su ürünleri kontrol görevlilerine yüzleri kar maskeli bir grup tarafından silahlı ve sopalı saldırıda bulunuldu.

Beyşehir Gölü'nde su ürünleri avlanma yasağı nedeniyle denetime çıkan su ürünleri kontrol görevlilerine yüzleri kar maskeli bir grup tarafından silahlı ve sopalı saldırıda bulunuldu.

 

Edinilen bilgiye göre, Konya'nın Beyşehir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne bağlı su ürünleri kontrol görevlileri, su ürünleri avlanma yasağı nedeniyle göl üzerinde rutin denetim yaparken Hüyük ilçesi Tolca Mahallesi ile Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesi Kıyakdede Mahalleleri arasındaki sazlık alanda gizlenmiş içerisi balıkçı ağlarıyla dolu tekneler ile karşılaştı. Görevliler tespit ettikleri ağları toplamak isterken karadan bir araç içerisinden inen şüpheliler tarafından su ürünleri kontrol teknesine av tüfeğiyle ateş açıldı. Kıyıya gelen görevlilere ellerindeki sopalarla saldıran yüzleri kar maskeli 8-9 kişi, daha sonra içerisi ağlarla dolu teknelerine binerek göl üzerinde gözden kayboldu. Açılan ateş sonucu su ürünleri kontrol teknesinin motor bölümü isabet alarak zarar gördü. Bu nedenle kaçan kişilere takip yapılamazken, suya düşerek hafif yaralanan su ürünleri kontrol görevlileri Muammer Akbulut, Mustafa Yerlikaya, Bayram Özdemir ve Bülent Özal hastanede aldıkları darp raporu ile birlikte Hüyük ilçesindeki jandarma karakoluna giderek saldırganlardan şikayetçi oldu.

 

Jandarma, balıkçı teknelerinin sahipleri olduğu tahmin edilen şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.