Beyşehir Gölü kıyılarında tahkimat çalışmaları başladı

Beyşehir Gölü kıyılarında tahkimat çalışmaları başladı

Beyşehir Gölü sahilinde, kıyı tahkimat çalışmaları başlatıldı.Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yaptığı yazılı açıklamada, Devlet Su İşleri 4.Bölge Müdürlüğü...

Beyşehir Gölü sahilinde, kıyı tahkimat çalışmaları başlatıldı.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yaptığı yazılı açıklamada, Devlet Su İşleri 4.Bölge Müdürlüğü tarafından işin ihaleye çıkarılmasının ardından ihaleyi üstlenen firma tarafından kıyı düzenleme ve tahkimat çalışmalarının başladığını belirtti.

İlk olarak göle kıyısı olan İçerişehir Mahallesi sahil bandında başlayan çalışmaların ihale takvimine göre 500 günlük çalışma süresinde tamamlanmasının hedeflendiğini aktaran Özaltun, şunları kaydetti:

"Çalışmalar üniversite yol ayrımına kadar sürecek. Beyşehir Gölü kıyı iyileştirmesi projesi tamamlandığında, yıl içerisindeki su seviye değişimleri ve dalga etkisiyle oluşabilecek kıyı erozyonu önlenecek. Mevcut tahkimat çalışmalarıyla plajlarda da tahribat önlenmiş olacak. Beyşehir'in cazibe merkezi olma yolunda önemli bir kilometre taşı olacak olan çalışmada  8 kilometrelik kıyı kesiminde doğal taş tahkimatı yapılacak. Bunun yanında yürüyüş ve bisiklet yollarının da yapılması planlandı. Proje, ilçemize büyük değer katacak. Çalışmalar tamamlandığında Beyşehir Gölü kıyı sahil şeridi daha düzenli hale gelecek. Bu projenin bölgemize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Kaynak:Haber Kaynağı