Beyşehir Gölü hayalet ağlardan temizleniyor

Beyşehir Gölü hayalet ağlardan temizleniyor

Türkiye'nin önemli tatlı su balığı üretim merkezlerinden Beyşehir Gölü, yürütülen çalışmalarla hayalet ağlardan da temizleniyor.

Beyşehir Gölü'nde su ürünleri av yasağıyla ilgili denetimler sürerken, Konya Tarım ve İl Müdürü Duran Seçen, gölde gerçekleştirilen temizlik çalışmaları ve su ürünleri çeşitliliğini artırmaya yönelik projeler hakkında bilgi verdi. Seçen, 2023 yılında yapılan dip temizliği çalışmalarının ardından bu yıl da temizlik faaliyetlerini sürdüreceklerini belirtti. Hayalet ağların temizlenmesinin, göl zemininin kirlenmesini ve avlanmaya engel olmasını önlediğini vurguladı.

Beyşehir Gölü hayalet ağlardan temizleniyor

Beyşehir Gölü'nün, 2 il, 4 ilçe ve 22 yerleşim birimini kapsayan önemli bir su kaynağı olduğunu ifade eden Seçen, göldeki balık türlerinin çeşitliliğine dikkat çekti. Balık popülasyonunu korumak için yapılan denetimlerin, kaçak avcılığı engellemenin yanı sıra avlanma yasaklarına uyumu da sağladığını belirtti. Seçen, ayrıca Beyşehir Gölü'nde 1380 sayılı su ürünleri kanunu kapsamında düzenli denetimlerin yapıldığını ve bu kapsamda dronların kullanıldığını açıkladı.

Beyşehir Gölü hayalet ağlardan temizleniyor

Göldeki su ürünlerinin popülasyonunu artırmak için balıklandırma çalışmalarının da devam ettiğini söyleyen Seçen, geçmiş yıllarda gerçekleştirilen programlarla milyonlarca yavru sazanın göle bırakıldığını hatırlattı. Bu yıl da balıklandırma programının devam edeceğini ve su ürünleri çeşitliliğini artırmaya yönelik çabalara devam edeceklerini ifade etti.

Beyşehir Gölü hayalet ağlardan temizleniyor

Seçen, denetimlerin yanı sıra bilinçli avcılığın önemine de vurgu yaparak, balıkçıların balık boyutlarına ve üreme dönemlerine dikkat etmeleri gerektiğini belirtti. Sürdürülebilir bir balıkçılık için denetimlerin yanı sıra bilinçli avcılığın da önemli olduğunu vurguladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.