Beyşehir Belediyesine “Serhat Turak Parkı” teşekkürü

Beyşehir Belediyesine “Serhat Turak Parkı” teşekkürü

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Beyşehir İlçe Teşkilatı ve Beyşehir Ülkü Ocakları Başkanlığı, Beyşehir Ülkü Ocakları Başkanı olarak görev yaparken üç yıl önce Konya’da yapılan il kongresi dönüşünde yaşanan elim bir trafik kazasında hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Serhat Turak’ın isminin kent merkezindeki bir parka verilmesinden ötürü Beyşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, MHP İlçe Başkan Vekili Ömer Keni ve Beyşehir Ülkü Ocakları Başkanı Cengizhan Şahinkaya ile yönetim kurulu üyeleri, İçerişehir Mahallesi’nde hizmet vermeye başlayan Serhat Turak Parkı’nı ziyaret ederek parkta incelemelerde bulundu. Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, aynı zamanda üniversite öğrencisi olan Turak’ı genç yaşta elim bir trafik kazasında kaybettiklerini, bu kazanın herkes gibi kendilerine de çok büyük bir acı yaşattığını dile getirdi. Yaşanan kazadan sonra Beyşehir Ülkü Ocakları Başkanlığı’na taziye ziyaretinde bulunduklarını ve kendilerine Serhat Turak isminin yaşatılması ile ilgili olarak talepler geldiğini aktaran Özaltun, “Biz de o gün, Turak kardeşimizin ismini belediye olarak yapacağımız bir parkta yaşatacağımızın sözünü vermiştik. Bu sözümüzün ardından çalışmalara başladık. Burası, Beyşehir için çok kıymetli bir alan. Tarihi Eşrefoğlu Camimizin yan tarafında bir park düzenlemesi yaptık ve bu parka söz verdiğimiz gibi Serhat Turak Parkı ismini verdik. Tabi, gencimizi geri getirme gibi bir şansımız yok. Kaza takdiri ilahidir. Kendisine bir kez daha Allah’tan rahmet, ailesine ve Ülkü Ocakları camiasına ise sabırlar ve başsağlığı diliyorum. Sadece Serhat Turak kardeşimizin değil, memleketimizde yetişmiş değerli insanlarımızın isimlerini parklarımızda, sokaklarımızda, caddelerimizde bundan böyle de yaşatmaya devam edeceğiz. Bu tür ölümlerin gençlerimizden uzak olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Özellikle bu parkın yapılmasında emek veren Beyşehir Belediyesi çalışanlarımıza, ayrıca isim önerisinden dolayı MHP İlçe Başkanımıza, Ülkü Ocakları Başkanımıza ve yönetimlerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Beyşehir Ülkü Ocakları Başkanı Cengiz Şahinkaya da, yaşanan trafik kazasının ardından taleplerine ilişkin çalışmaları bu süreçte kendilerinin de yakından takip ettiğini belirterek, “Burada bulunmamızın sebebi, burada bir basın açıklaması yaparak sadece Beyşehir belediyemize teşekkür etmek içindir. Başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyoruz. Trafik kazasında kaybettiğimiz Serhat başkanımızın adını her zaman yaşatacağız, tek gayemiz budur. Hiçbir zaman kendisini unutmadık, unutmayacağız. Bunu da buradan dile getirmek istiyoruz. İnşallah bu parkın açılışını da yakın bir zamanda milletvekillerimiz ve il başkanımızın da katılımıyla hep birlikte gerçekleştireceğiz” dedi.

MHP Beyşehir İlçe Başkan Vekili Ömer Keni, “Rahmetli şehidimiz Serhat Turak isminin bu sahaya verilmesinden dolayı belediye başkanımız Murat Özaltun Bey’e teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. iha