Beyşehir Belediyesi’nden mezuniyet hediyesi kültür ve doğa gezisi

Beyşehir Belediyesi’nden mezuniyet hediyesi kültür ve doğa gezisi

Konya’nın Beyşehir İlçe Belediyesi, Selçuk Üniversitesi (SÜ) Beyşehir Ali Akkanat Kampüsü’nde yer alan fakülte ve yüksekokullarda öğrenim gören ve bu yıl mezun olmaya hazırlanan öğrencilere yönelik olarak düzenlediği kültür ve doğa gezilerini sürdürüyor

Beyşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen kültür ve doğa gezisine SÜ Beyşehir Ali Akkanat İşletme Fakültesi’nden mezun olacak yükseköğrenim gören öğrenciler katıldı.
Sosyal Kültür İşleri Müdürlüğü görevlilerinin nezaret ettiği gezi çerçevesinde öğrenciler, Beyşehir’in tarihi mekanlarını ziyaret etti. Bu çerçevede, kendilerine tahsis edilen otobüsle tarihi Kubadabad Sarayları, Eflatunpınar Hitit Kutsal Anıtı ve Havuzu’nu gezen öğrenciler, gezi güzergahındaki Beyşehir Gölü kıyılarında yer alan seyir terasları ile doğal güzellikleri ile dikkat çeken göl ve adalarını, milli park sahasını ve en büyük ada olan Mada Adası’nı görme imkanı buldu. Leylekler Tepesi ile ünlü Adaköy Mahallesi’ndeki tarihi su değirmenini de ziyaret eden öğrenciler, Hüyük ilçesinde ünlü sanatçılara ait kerpiç evlerin yer aldığı Sonsuz Şükran Köyü’nü de gezdi.

resim1345.jpg

beysehir-belediyesi’nden-mezuniyet-hediyesi-kultur--(3).jpg

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir Belediyesi olarak  ilçede öğrenim gören yükseköğrenim kurumlarından mezun olacak öğrencilere yönelik olarak başlattıkları kültür ve doğa gezi programlarını devam ettirdiklerini belirterek, “Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubat’ın ‘Cennet ya burası, ya da buranın altındadır’ dediği, keşfedilmemiş ve saklı cennet olarak nitelendirdiğimiz, son dönemde ise ‘Konya’nın denizi ve Akdeniz’in yaylası’ olarak adını duyurmaya başlayan güzel ilçemizi, Beyşehir’de öğrenim görmüş ve mezun olmaya hazırlanan öğrencilerimize daha yakından tanıtmak istiyoruz. Biliyoruz ki, Beyşehir’de üniversite öğrenimi nedeniyle uzun yıllardır bulunmasına rağmen, birçok öğrencimiz bu katıldıkları gezi noktalarını maalesef bugüne kadar mezun oluyor olmalarına karşın görmediklerini söylüyor, anlatıyor. İşte onlara hem birer mezuniyet hediyesi olarak, hem de ilçemizden ayrıldıklarında buranın birer kültür elçisi olarak bu görmedikleri ama ismini çok duydukları, merak ettikleri bu mekanları ziyaret etmelerini sağlamayı amaçlıyoruz. Bu anlamda, gezimize Ali Akkanat İşletme Fakültesi’nden mezun olacak yaklaşık 100 öğrencimizden ilk ayağında 45 öğrencimizin katılımını sağladık. İlerleyen günlerde de mezun olacak diğer öğrencilerimiz bu gezi programlarına dahil olacaklar.”diye konuştu.
Kültür ve doğa gezisine katılan üniversite öğrencileri de, yükseköğrenim gördükleri 4 yıl boyunca görme imkanı bulamadıkları tarihi mekanlar ile doğal güzellikleri mezun olmaya hazırlandıkları dönemde görme ve ziyaret etme fırsatı sunmasından dolayı Beyşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

beysehir-belediyesi’nden-mezuniyet-hediyesi-kultur--(4).jpg

beysehir-belediyesi’nden-mezuniyet-hediyesi-kultur--(5).jpg