Beyşehir Belediyesi Meclisi’nde “Amatör Futbol” gündemi

Beyşehir Belediyesi Meclisi’nde “Amatör Futbol” gündemi

Beyşehir Belediyesi Meclisi’nin Aralık ayı mutad toplantısında Beyşehir’in amatör kümede aynı grupta mücadele eden her iki takımı da gündeme geldi.

Beyşehir Belediyesi Meclisi’nin Aralık ayı mutad toplantısında Beyşehir’in amatör kümede aynı grupta mücadele eden her iki takımı da gündeme geldi.

Beyşehir Belediye Meclisi’nin toplantısına başkanlık eden Belediye Başkanı Adil Bayındır, meclis üyelerine hitaben yaptığı konuşmasında, Konya 1.Amatör Küme B Grubu’nda Beyşehir ilçesini temsil eden Beyşehir Belediyespor Futbol Kulübü ile Huğluspor’un lig mücadelesine değindi.

BAYINDIR’DAN ANLAMLI MESAJLAR…

Futbolun üç ihtimalli sonucu olan bir branş olduğunu ve her takım gibi Beyşehir’in takımlarının da galibiyet kadar mağlubiyet alabileceğini konuşmasında vurgulayan Başkan Bayındır, “Beyşehir Belediyespor da, Huğluspor da bunların ikisi de bizim takımlarımız. Biri mağlup olabilir, birisi iyi gidiyorsa hep beraber ona sevineceğiz.”şeklinde sözlere yer verdi.

Aynı grupta mücadele eden her iki ilçe temsilcisinin bu hafta sonu karşı karşıya geleceği müsabakaya da değinerek centilmence geçen bir müsabaka olması temennisinde bulunan Başkan Bayındır, “Hafta sonu Huğlu-Beyşehir maçımız var. Doğru mu? ‘Kol kola…’ diyoruz bu hafta… Yönetimi çağıracağız. Her ikisini de kol kola çağıracağız. Benim hafta sonu programım var katılamayacağım maalesef ama bir şey tembih edeceğiz. Kol kola çıkacaklar. Futbol sahada oynanır. Galip geleni mağlup olan tebrik edecek.

KAZANANI, KAYBEDEN TEBRİK ETMEYİ ÖĞRENECEK…

Kazananı kaybeden tebrik etmeyi öğrenecek. Biz böyle alıştıracağız toplumumuzu. Hafta sonundan önce arkadaşlarla hem Huğlu yönetimi, hem Beyşehir Belediyespor yönetimini çağırarak sportif direktif olarak Kandemir Canbulat görev yapıyor. Onun da olduğu boyutta, hocalarımızın ikisini de çağırarak böyle ortak bir organizasyon düşünüyorum. Bu organize ile çocuklarımıza ortak mesajlarımızı verelim, kol kola girsinler. Çünkü Huğlu bizim, Üzümlü bizim, Doğanbey bizim, Yeşildağ bizim, Beyşehir merkez bizim. Her mahalle bizim için kıymetli ki biz onları mahalle gibi görmüyoruz. İlçe gibi görüyoruz Huğlu, Üzümlü, Yeşildağ, geçin o tarafa Doğanbey, Karaali, geçin diğer tarafta Sadıkhacı gelin hepsine bakın. Çoğu ilçeler ayarında.”şeklinde sözlere yer verdi.

ÜZÜMLÜSPOR, BEYŞEHİR’İN AMATÖR LİGLERDEKİ YENİ TEMSİLCİSİ OLACAK…

Başkan Bayındır, konuşmasının diğer bölümünde bu sezonda Beyşehir’i 2.Amatör Küme’de temsil etmeye başlayacak olan Üzümlüspor Futbol Kulübü’ne de değinirken, altyapı konusunun Beyşehir için önemine dikkat çekti ve şöyle devam etti:

“Velhasıl arkadaşlar sporda şimdi Üzümlü’yü de hazırlıyoruz. Üzümlü’yü 2’inci lige hazırlayacağız. Yalnız şunu söylüyoruz; ‘öyle oradan adam bulalım, buradan adam bulalım’la değil… Huğluspor’un alt yapısını kuralım, Beyşehir Belediyespor’un alt yapısını kuralım, Üzümlüspor’un alt yapısını, Doğanbey’in alt yapısını kuralım. Hem de bölgesinden kuralım. Forma aşkıyla oynayan, koşan çocuklarımızı kazandıklarında tebrik edelim yetiştirelim. Niye bir Beyşehir’den Roma'da oynayan Cengiz Ünder olmasın?

Hep söylediğim bir laf vardı. Bizden biri gideydi bi önce, mutlaka biz de giderdik; ama Göztepe’ye, ama Altınordu’ya, ama İzmir’e, ama Altay’a, ama Ankara Gücü’ne… Bizim futbol oynadığımız zaman bir Kandemir gitti, geri döndü hemen. Devam edemedi yani, gitti geldi.Beşiktaş’a gitti döndü tekrar geldi, onun haricinde Sarı Mehmet bir ara Etibank, orada oynadı. Beyşehir’den dışarı giden birisi olsa, ama içimizden yetişen birisi olsa; gidenler geri gelmesin demeye çalışıyorum.

Ama alt yapısız olduğumuzdan geri geldiler. Altyapının anlamı şu; çocuğu bilinçle yetiştirirsen, adale sağlığını, spor sağlığını bilerek alt yapıdan başlarsan, bunlar öğretiliyor şimdi çok iyi yerlerde. Şimdi üniversite beraber çalışalım diyor; ya biz de ne istiyoruz bu bölgenin çocuklarını yetiştirelim, alt yapısını kuralım ama bir şart koşalım okusun, okuyacak olan… Sanatkar olsun sanatkar olaca… Yani ‘benim önce elimde iş olmalı’ diyecek o felsefeyi verelim. Ama futbola da gidiyorsa ‘gittiği yere kadar git’ diyelim, sonuna kadar destek verelim…”

Meclis toplantısında, Başkan Bayındır’ın konuşmasının ardından gündemdeki diğer konular müzakere edilerek karara bağlandı.

 

Etiketler :