Beyşehir Belediyesi kışa hazır

Beyşehir Belediyesi kışa hazır

Konya’nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, hafta sonundan itibaren yurdu etkisi altına alması beklenen yağışlı havaya karşı Beyşehir Belediyesi olarak hazırlıkları tamamlayarak her türlü önlemi aldıklarını belirtti.

Özaltun, başkan yardımcıları Kahraman Göksu ve Halim Gümüşel ile birlikte belediyeye ait kademede yer alan ve kış dönemine hazır durumda bekleyen iş makineleri ve ekipmanları yerinde inceledi ve birim yetkililerinden son durumla ilgili bilgiler aldı. Özaltun, yaptığı açıklamada, meteorolojiden aldıkları rapora göre, Beyşehir’de yağışın Pazar günü karla karışık yağmur şeklinde olmasının tahmin edildiğini belirterek, “Biz buna rağmen çok yoğun kar yağışı olacakmış şekilde ekibimizi, personelimizi ve araçlarımızı dizayn ettik” dedi. Kademede yer alan araçları 24 saat faal olacak şekilde hazır tuttuklarını dile getiren Özaltun, “Şu anda greyderlerimiz, kepçelerimiz Beyşehir merkezde ve dış mahallelerle birlikte toplam 67 mahallemizde herhangi bir problem olmadan kış dönemini geçirmek için hazır bekliyor. Kış mevsiminde karla mücadeleyi Konya Büyükşehir Belediyemizle birlikte müşterek olarak yapacağımız çalışmalarla gerçekleştireceğiz. Bununla da yetinmiyoruz hem Beyşehir Belediyesi, hem de Konya Büyükşehir Belediyesi imkanlarının yanı sıra 2 özel firma ile yaptığımız anlaşma çerçevesinde onların iş makinesi gücünden de gerektiğinde yararlanacağız, destek alacağız. Bu anlamda özel sektöre ait 4 greyder de devreye girecek” dedi.

Amaç ve hedeflerinin bölgede herhangi bir aksaklık ve problem yaşanmadan Beyşehir’de kış dönemini geride bırakmak olduğunu kaydeden Özaltun, “Son büyükşehir yasası ile birlikte Beyşehir Belediyesi olarak çok büyük bir coğrafyaya hitap edeceğiz. Belediye olarak yeni yasa sonrası ilk kış deneyimimiz olacak. Ama tüm mahallelerimize kış aylarında da Büyükşehirimizle birlikte hizmet götüreceğiz. Bir tarafta 55, diğer tarafta 55 kilometre olmak üzere toplam 110 kilometrelik bir alanda bu çalışmaları yürüteceğiz. Alan çok büyük olduğu için araçlarımızı da 3-4 bölgemizde tutacağız ki, yağış sonrası hızla müdahale edebilelim. Beyşehir merkezin yanı sıra Yeşildağ, Huğlu, Yenidoğan, Doğanbey ve Sadıkhacı bölgelerinde araçlarımız olacak. Yağışın ardından da buzlanmaya karşı çalışma yürüteceğiz” şeklinde konuştu.