Beypazarı'nda TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları açıldı

Beypazarı'nda TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları açıldı

ANKARA (AA) - Beypazarı ilçesindeki Hatice-Cemil Ercan Sosyal Bilimler Lisesi ile Gazi Gündüz Alp Ortaokulları "TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı" açtı.Okulların...

ANKARA (AA) - Beypazarı ilçesindeki Hatice-Cemil Ercan Sosyal Bilimler Lisesi ile Gazi Gündüz Alp Ortaokulları "TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı" açtı.

Okulların bahçelerinde düzenlenen fuarın açılışında konuşan Kaymakam Suat Seyitoğlu, öğrencilerin başarılı çalışmalarıyla gurur duyduklarını söyledi.

İlçede TÜBİTAK destekli 3 ortaokul ve 7 lisenin "4006 Bilim Fuarı" düzenlediğini aktaran Kaymakam Seyitoğlu, "Yarın ve cuma günü de açılışlarını yapacağımız fuarlar var. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Koordinatörlüğünce öğretmen ve öğrencilerimize verilen seminerler doğrultusunda 750 öğrenci ve 300'e yakın öğretmenimizin katılımıyla 10 farklı bilim fuarı okullarımızda sergilenecek ve halkın katılımına, gezmesine açık kalacaktır." dedi.

Kaymakam Seyitoğlu, projede yer alan öğrenciler arasından belirlenecekleri, bazı bilim merkezlerini gezdirmeyi planladıklarını sözlerine ekledi.

İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Murat Şahin de okulların ve öğretmenlerin çalışmalarının kendilerini mutlu ettiğini belirterek, "TÜBİTAK destekli 4006 Bilim Fuarı çalışmaları kapsamında çok sayıda proje gördük. İçlerinden ilginç olabilecek projeler bulunuyor." dedi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :