Beypazarı'nda şehitleri anma gecesi düzenlendi

Beypazarı'nda şehitleri anma gecesi düzenlendi

ANKARA (AA)- Beypazarı İlçesinde Belediye tarafından şehitleri anma gecesi tertiplendi. Belediyenin Mustafa Cankara Kültür merkezinde düzenlenen şehitleri...

ANKARA (AA)- Beypazarı İlçesinde Belediye tarafından şehitleri anma gecesi tertiplendi.

Belediyenin Mustafa Cankara Kültür merkezinde düzenlenen şehitleri anma gecesine, Kaymakam Suat Seyitoğlu, Belediye başkanı Tuncer Kaplan, Emniyet Müdürü Mehmet Demirbaş, Jandarma Komutanı Alşan Zor, İlçe Müftüsü Apdulmuttalip Pese, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ali Yalçınkaya, şehit aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaymakam Suat Seyitoğlu, "Anadolu kapılarını açarak, bu vatanı vatan edinmişiz ama vatan olurken de bunların kolay olmadığını biliyoruz. Tarihe baktığımızda, bu vatan uğruna nice şehitler vermişiz. 600 yıldan fazla İslam bayraktarlığı yapmış Osmanlı Devleti döneminde de çok büyük mücadele vermişiz. O dönemlerde de çok şehitler vermişiz. Bu vatan için canını feda eden şehitlerimize Allahtan rahmet diler, kederli ailelerine ve yakınlarına sabırlar diliyorum. Onlar nur içinde yatsınlar” dedi.

Yapılan Konuşmanın ardından, gece Kuran tilavetiyle başladı ve Tevhit Tasavvuf Topluluğunun ve sanatçı Muhammet Taşdemir’in söylediği ilahilerle birlikte semah gösterileri eşliğinde sürdü.

Gecenin sonunda İlçe Müftüsü Abdulmuttalip Pese’nin yaptığı dua ile gece son bulurken, vatandaşlara irmik helvası dağıtıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :