Beypazarı'nda "gıda güvenliği" toplantısı

Beypazarı'nda "gıda güvenliği" toplantısı

ANKARA (AA) - Beypazarı ilçesinde, "gıda güvenliği" toplantısı düzenlendi. Beypazarı Ticaret Odası'nda düzenlenen toplantıya, Kaymakam Kadir Ekinci,...

ANKARA (AA) - Beypazarı ilçesinde, "gıda güvenliği" toplantısı düzenlendi.

Beypazarı Ticaret Odası'nda düzenlenen toplantıya, Kaymakam Kadir Ekinci, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Işık, Ticaret Odası Başkanı Sadettin Ayık, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Yavuz Ekici, Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ateş ile esnaf katıldı.

Kaymakam Ekinci, burada yaptığı konuşmada, gıda denetimlerinin aralıksız süreceğini söyledi.

Ekinci, "Tüm ürünlerde standartlara uyulması gerekiyor. Kaliteli olmayan, kriterlere uymayan, yöresel lezzet tatları korumayanların canı yanacak. Bunun arkasında ben de dahil kimse duramaz. Hijyen, zaten önemsediğimiz bir konu." dedi.

Temizlik başta olmak üzere belirlenen kriterlere, standartlara uymayan işletmeler hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılacağını ifade eden Ekinci, esnafın bu konuda dikkatli olmasını istedi.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ekici de denetimlerde gördükleri eksiklikleri ve yapılması gerekenleri bir sunumla anlattı.

Ankara Üniversitesi'nde görevli Prof. Dr. Bülent Gülçubuk ise gıda üretimi ve satışı yapılan mekanların çok temiz olması gerektiğini vurguladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :