Beypazarı'nda doğa turizmi çalışmaları

Beypazarı'nda doğa turizmi çalışmaları

ANKARA (AA)- Beypazarı Belediyesi alternatif turizm çalışmaları kapsamında, Karaşar mevkisindeki bungalov evlerin işletmeciliğini 9 yıllığına doğa...

ANKARA (AA)- Beypazarı Belediyesi alternatif turizm çalışmaları kapsamında, Karaşar mevkisindeki bungalov evlerin işletmeciliğini 9 yıllığına doğa sporları kulübüne devretti.

Edinilen bilgiye göre, Beypazarı'ndaki doğal güzelliklerin daha çok turist çekmesi amacıyla çalışmalar yürüten Beypazarı İlçe Belediyesi, yazın yayla, kışın da kayak etkinlikleriyle ön plana çıkan Karaşar bölgesindeki 12 bungalov evin işletmesini, doğa sporlarında faaliyet gösteren Kayı Doğa Sporları Derneği'ne verdi.

Doğa sporları kulübünün evlerin bakımlarını gerçekleştirdikten sonra bölgede doğa sporları aktivitelerinin canlandırılması ve doğa sporları turizmine kazandırılması yönünde faaliyetler yürüteceği bildirildi.

Kayı Doğa Sporları Derneği Başkanı Cem Koçyiğit, bungalovların doğa turizmine kazandırılması yönünde girişimlerinin olduğunu, Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan’ın bu konuda desteklerini esirgemediğini belirterek, "Bugalovlar 9 yıllığına karşılıksız olarak verildi. Destek veren herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Bölge yaz kış doğa turizminin önemli bir alan olması için çaba göstereceğiz” dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :