Beyoğlu'nda "İstanbul Tasarım Haftası"

Beyoğlu'nda "İstanbul Tasarım Haftası"

Beyoğlu Belediyesince düzenlenen ve 60'ın üzerinde tasarımcıyı bir araya getiren İstanbul Tasarım Haftası başladı- Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan:- ''Aynı ürünü üreten iki farklı tasarımcının bir ürünü satılırken diğeri satılmıyor. Türkiye'de inovasyon

İSTANBUL (AA) - Beyoğlu Belediyesince düzenlenen ve 60'ın üzerinde tasarımcıyı bir araya getiren "İstanbul Tasarım Haftası" başladı.

"Connections" (Bağlantılar) teması ile gerçekleştirilen etkinlik, 6 gün sürecek.

Dükkanları gezerek eserleri inceleyen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, içinde bulunulan çağın inovasyon çağı olduğunu söyledi.

Üretmenin ve tasarlamanın önemli olduğunu ifade eden Demircan, ''Aynı ürünü üreten iki farklı tasarımcının bir ürünü satılırken diğeri satılmıyor. Türkiye'de inovasyon ve tasarım öncelenmek zorundadır.'' diye konuştu.

- "Tasarım çok önemli"

Demircan, Türkiye'de üretim yapıldığını ama dünya çapında marka yapmaya da ihtiyaç olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

''1 liraya satılan malı güçlü tasarımız varsa 2 liraya satabiliyorsunuz. Bundan dolayı tasarım çok önemli. Tasarım dünyada da çok önemli. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı bu işe gönül vermiş en önemli kişilerden birisidir. İnovasyon ve tasarıma önem veriyor. Türkiye'de bütün kültür-sanat insanları, kültür-sanat hayatını güzel sanatlarla sınırlı görmemelidir. Yapılan her şey endüstriyel tasarımla ilişkilendirilmeli. Üretimi yapan imalatçılarla tasarımcılar bir araya gelmeli, ikisi buluşmalıdır. Bunun sonucunda Türkiye kendini yükseltmeli.''

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ise etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek etkinliğin açılışı gerçekleştirildi.

Etkinlik, 23 Ekim'de sona erecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :