Beyoğlu'nda enflasyonla mücadeleye destek

Beyoğlu'nda enflasyonla mücadeleye destek

Beyoğlu Belediyesi öncülüğünde, Beyoğlu Güzelleştirme Derneği, Birleşmiş Markalar Derneği, oda başkanları ve esnaf, Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı'na destek kampanyası başlattı

İSTANBUL (AA) - Beyoğlu Belediyesi öncülüğünde, Beyoğlu Güzelleştirme Derneği, Birleşmiş Markalar Derneği, oda başkanları ve esnaf, Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı'na destek verdi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı'na destek olarak kampanya kapsamında yüzde 10 indirim kararı alan İstiklal Caddesi'ndeki esnaf, İmam Adnan Sokağı'nda buluştu.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, burada yaptığı konuşmada, dolarda dalgalanmaların olduğunu ve bunun da kontrol altına alındığını söyledi.

Fiyatlarda dalgalanmadan dolayı her şeye oranlı orantısız zamların yapıldığını belirten Demircan, ''Hükümetimiz gerekli tedbirleri aldı. Doların ateşi düştü ve giderek kontrol altına alınmaya devam ediyor.'' diye konuştu.

Demircan, ''Enflasyonla topyekun mücadele yaparken belediyeler olarak bizlere, esnaf odalarımıza, ticaret erbabımızın üzerine düşen var.'' diyerek, şöyle devam etti:

''Farkındalık yaratıp üzerimize düşeni yapmak bir vatan evladı olarak hepimizin vazifesi. Beyoğlu Türkiye için önemli bir yer. Bütün algılar buradan başlar. Beyoğlu'nun esnafı, tüccarı, simitçisi, kestanecisi, mağazası 200'e yakın esnafımız bu işin farkında ve üzerine düşen görevi yapmak için bir araya geldik. Bugün değişik kategorilerde yüzde 10'dan başlayarak indirim yapan mağazalarımızla bir aradayız. Hedefimiz ve mesajımız belli. Hepimiz aynı gemi, vatan gemisindeyiz. Beyoğlu'ndaki bütün esnaf karınca kararınca indirimde 'ben de varım' demeye hazır. Bunun için buradayız. Biz bu dalgalanmalarda çok iyi neticelerle çıkacağız. Bu duyarlılıkta üstümüze düşen ne varsa yapmanın milli bir vazife olduğunu düşünüyorum.''

- "Enflasyonun üstesinden birlik ve beraberlikle geleceğiz"

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB) Başkanı Faik Yılmaz da Türkiye'nin çok büyüdüğünü dile getirerek, ''Biz silah yaparsak, uçak gemisi yaparsak, yeni havaalanları yaparsak onlara satacak bir şey kalmıyor. Onun için ülkemiz üzerinde oyunlar oynamaya çalışıyorlar. Ama şuna inanıyorum ki, bu zor günde birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz dönemdeyiz. Esnafımızla birlikte üç ay dişimizi sıkacağız. Çünkü bu enflasyon denen canavarın üstesinden birlik beraberlikle geleceğiz.'' değerlendirmesinde bulundu.

Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel ise Beyoğlu'ndaki esnaf ve markaların omuz omuza duruşundan mutlu olduklarını belirterek, ''İnşallah ekim, kasım ve aralık ayı itibarıyla de enflasyonda çok önemli düşüşler sağlanarak yılı çok olumlu bir şekilde kapatacağız. Ocak ayından itibaren de 2019’da yeni önlemlerle, yeni kampanyalarla daha parlak günlerin bizi beklediğini şimdiden görüyoruz diyebilirim.'' dedi.

Konuşmaların ardından yıl sonuna kadar devam edecek kampanya için cadde üzerinde bulunan dükkanlara, ''Enflasyonla Topyekun Mücadele'' ve ''en az yüzde 10 indirim'' stickerı yapıştırıldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :