Beykoz 4. Çocuk Kitapları Fuarı açıldı

Beykoz 4. Çocuk Kitapları Fuarı açıldı

İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Yılmaz: - "Yerel ve merkezi yönetimler el ele vererek kütüphaneleri canlandırmalı. Beykoz'da bunu gerçekleştirdik"- Beykoz Kaymakamı Katırcı: - "İlk emri 'oku' olan bir dinin mensupları, 'Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.'

İSTANBUL (AA) - İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, yerel ve merkezi yönetimler el ele vererek kütüphaneleri canlandırması gerektiğini söyledi.

Beykoz Belediyesi tarafından düzenlenen ve Çocuk Vakfı Başkanı Mustafa Ruhi Şirin'in "Onur Konuğu" olduğu 4. Beykoz Çocuk Kitapları Fuarı, düzenlenen törenle açıldı.

Beykoz sahilinde Beykoz Belediyesi Halk Oyunları Folklor Ekibi'nin gösterisiyle başlayan açılışa, İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, AK Parti İlçe Başkanı Hanefi Dilmaç, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Danışmanı Adem Sefer, Beykoz Müftüsü Ali Efe, Basın Yayın Meslek Birliği Başkanı Emrah Kısakürek, yazar Mustafa Ruhi Şirin, öğretmenler, öğrenciler, sivil toplum kuruluşu ve dernek temsilcileri, ilçe sakinleri ve çocuklar katıldı.

Bu yıl "Bir Hayalin Olsun" temasıyla düzenlenen fuarda 80 yayınevi ve 100 çocuk kitabı yazarı okurlarla buluşacak. Alanda hafta boyunca masal saatleri, kukla gösterileri, kitap ödüllü yarışmalar, meslek tiyatroları olmak üzere 150 etkinlik ve söyleşi yer alacak. Tarih boyunca keşif ve icatlarıyla insanlığa katkıda bulunan önemli şahsiyetler tiyatral etkinliklerle canlandırılacak.

- "Umarım Beykoz'un bu davranışı bütün ülkeye yayılır"

İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, açılıştaki konuşmasında, Beykoz Belediyesi'ne çocuk yayınlarına verdiği önemden dolayı teşekkür etti.

Yerel ve merkezi yönetimlerin el ele vererek kütüphaneleri canlandırması gerektiğini belirten Yılmaz, "Beykoz'da bunu gerçekleştirdik. İç donanımı ve kitapları birlikte temin ettik. Türkiye'de örnek teşkil edecek bir kütüphaneyi kazandırdık. Gönül birliği içerisinde bunu hazırladık. Umarım Beykoz'un bu davranışı bütün ülkeye yayılır." dedi.

Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, ilk emri "oku" olan bir dinin mensupları, "Hayatta en hakiki mürşit ilimdir." diyen Atatürk'ün çocukları olduklarını belirterek, "Onun için bizim kitapla ilgili çok konuşmamıza gerek yok. Şunu kabul edelim, biz okumayı çok sevmiyoruz. Bu etkinliklerle bunu da aşacağımızı düşünüyorum." diye konuştu.

- "En istikrarlı ve örnek fuar"

Belediye Başkanı Çelikbilek, Beykoz halkının, çocuklarının daha iyi yetişmesi için elinden geleni yaptığı belirterek, şunları kaydetti:

"100'e yakın yazarımız, bu fuarımızda kendisinin takipçisi olan çocuklarımızı sevindirecek. Çocuk kitapları fuarımız İstanbul'daki en istikrarlı ve örnek fuardır. İnşallah fuarımız Türkiye çapında yaygın hale gelir. Ne kadar çok kitap okurlarsa çocuklarımızın hayalleri o kadar çok artar, değerleri yükselir. Beykoz'umuzda 20 bin kayıtlı takipçisi olan Halk Kütüphanemiz var. İBB'nin açtığı, en fazla okuyanı olan kütüphaneye sahibiz. Bu yıl, çocuk kütüphanemizi de açmış olmanın gururunu duyuyorum. Her güne çeşitli etkinliklerle donattığımız fuarımız, ilçe dışındaki kitap dostlarına da açık olacak. Hepinizi bekliyoruz."

- "Çocuk temalı tek fuar budur"

Fuarın "Onur Konuğu" Mustafa Ruhi Şirin, duygularını şöyle dile getirdi:

"Bu programlarda ne zaman çocuklar ön sırada oturursa bizim o zaman umudumuz olur. Bu ülkenin çocukları ne zaman horon oynar gibi okuma konusunda yol alırlarsa biz o zaman okuma alışkanlığı konusunu çözmüş olacağız. Çocuk Vakfı'nın kayıtlarında olan şu anda 83 fuar düzenleniyor ama çocuk temalı olan tek fuar budur. Emeği geçenleri kutluyorum. Geçen yıl 30 bin ziyaretçi gelmiş, bu yıl daha fazla katılımı diliyorum. Çocuğa verdiğiniz değeri hayatın her alanında göstermeliyiz. 'Çocuklarınıza öpücüğe varıncaya kadar eşit davranınız.' Hadis-i Şerif'indeki gibi, biz bugün kitaba erişen çocuklarımızla karşılaşacağız. Beykoz'da kitaba ulaşamayan çocuklarımıza kitap ulaştırmamız gerekiyor."

Bu yıl teması "Bir hayalin olsun" olarak belirlenen fuarda, ziyaretçilerin 9 gün boyunca keyifle takip edecekleri 150'ye yakın etkinlik arasında, büyük hayaller kurarak insanlığın geleceğine yön vermiş Hezarfen Ahmed Çelebi, Mimar Sinan, Uluğ Bey, Leonardo Da Vinci, Nikola Tesla, Neil Armstrong gibi tarihi karakterlerin canlandırılacağı tiyatral performans gösterileri, Masalcı Abla, Burak Abiyle Çocuk Şarkıları ve kukla gösterileri de bulunuyor.

Beykoz 4. Çocuk Kitapları Fuarı, 29 Nisan'a kadar her gün 10.00-20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :