Beyhekim Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi devredildi

Beyhekim Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi devredildi

Beyhekim Devlet Hastanesi bünyesinde faaliyet gösteren Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nin Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne devir işlemi tamamlandı.

 Hastane devrinin temel amacının rehabilitasyon ağırlıklı eğitim faaliyetlerinin yapıldığı bilim kadrosunun güçlendirilmesi olduğunu ifade eden Konya İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Gökhan Darılmaz, “Fizik Tedavi Hastanemizde artık asistan eğitimi de yapılabilecek ve daha nitelikli hizmet sunumu gerçekleştirilecektir” dedi.

Palyatif ve İnme merkezlerinin hastane bünyesinde en kısa sürede açılacağını da belirten Darılmaz, nörolojik hastaların tedavi sonrası erken rehabilitasyonunun sağlanacağını ifade etti. Darılmaz, günlük aktiviteleri kısıtlanmış (kalp ve akciğer yetmezliği) olan hastaların rehabilitasyon süreci ile yaşam standartlarının artırılması ve günlük faaliyetlerini yapar duruma getirilmesinin yeni süreçle birlikte hızlanacağını da vurguladı.

Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Mehmet Koç’da hastanenin kurulmasında ve bugünlere gelmesinde emeği geçen eski ve yeni tüm idarecilere teşekkür ederek, “ Çok güzel bir şekilde dizayn edilmiş ve teknik cihazlarla donatılmış olan bir hastaneyi teslim aldık” dedi. Kurulduğu günden bu yana vermiş olduğu sağlık hizmeti, odalar ve bekleme salonlarının modern tarzda olması nedeni ile hastanenin adeta Türkiye’ye örnek olduğunu söyleyen Koç, “ Genel Sekreterimiz Darılmaz’ın başhekimliği döneminde kurulan ve tüm Türkiye’ye örnek olan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’ni yapacağımız katkılarla daha üst seviyelere çıkartmak istiyoruz” dedi.

Devir aşamasında ve sonrasında hiçbir personelin mağdur olmaması için çaba gösterdiklerinin de altını çizen Koç, “Son sistem cihazlarla donatılmış olan fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanemizde, deneyimli akademisyenlerimiz, uzman doktorlarımız ve asistanlarımızdan oluşan ekibimiz ile Konya ve bölge insanına en kaliteli sağlık hizmeti vereceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.