Beyhekim Devlet Hastanesi’nde Önemli Projeler Hayata Geçiriliyor

Beyhekim Devlet Hastanesi’nde Önemli Projeler Hayata Geçiriliyor

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, hizmet başkanları ve başkan yardımcıları, Beyhekim Devlet Hastanesi’nde incelemelerde bulundular

Hastane Başhekimi Uz. Dr. Abdülcelil Kalem tarafından hastanenin, idari, mali ve tıbbi yönden geldiği son durumun anlatıldığı sunumu dinleyerek hastane değerlendirmesine başlayan Prof. Dr. Koç ve beraberindeki heyet, 2017 yılı istatistikleri hakkında hastane idarecileri ile fikir alışverişinde bulundular.

2017 yılında toplam 1 milyon 47 bin 76 hastaya sağlık hizmeti verdiklerini vurgulayarak sunumuna başlayan Başhekim Kalem, yönetim olarak 2018 yılında önemli projelere imza atmak istediklerinin altını çizdi. Göreve yeni bir heyecanla başladıklarını ifade eden Kalem, “ Ekip arkadaşlarımla birlikte tespit ettiğimiz eksiklikleri giderme adına hızlı adımlar atarak yeni döneme başladık. İlk olarak endoskopi bölümünde ve kan alma kısmında önemli değişiklikler yaparak hastalarımızın daha konforlu ve mahremiyet kurallarına uygun bir şekilde hizmet almalarına olanak sağladık. 2018 yılı için hastane yönetimi olarak hedeflerimizi belirledik. Bu hedeflerimizi İl Sağlık Müdürlüğümüzün de bizlere vereceği destekle gerçekleştirmek istiyoruz” dedi.

resim764578.JPG

2018 yılı hedefleri ile ilgili olarak da katılımcılara bilgiler veren Başhekim Kalem, “Özellikle Numune Hastanesi’nin taşınmasının ardından bölgenin önemli ihtiyacı olan Acil Servisin genişletilmesi ve Anjiyo ünitesinin hızlı bir şekilde kurulması hastanemiz açısından önemlidir. Bu iki proje başta olmak üzere, uyku polikliniği açmak, nitelikli odalarda tadilatlar yaparak modern hale getirmek, hayırsever bir vatandaşımızın desteği ile hastane bahçesine cami yaptırmak ve üç ayrı yerde bulunan personel yemekhanelerinin birleştirilmesi ile ilgili projelerimizi de bu yıl içerisinde gerçekleştirmeyi hedeflemekteyiz” dedi.

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Koç da yaptığı konuşmada, hastanelerin detaylı bir şekilde incelenmesi ve yapılması gerekenlerin ortak akıl ile belirlenmesinin önemli olduğunun altını çizdi. Prof. Dr. Koç, verilen hizmetleri yerinde görerek ve planlanan projeleri yerinde değerlendirerek bir takım sonuçlara ulaşmanın daha sağlıklı sonuçlar verdiğini söyledi. Sağlık Bakanlığı’nın 2002 yılından bu yana attığı ciddi adımlarla ülkemizi önemli noktalara getirdiğini belirten Prof. Dr. Koç, “Sağlık alanında dönüşüm tamamlandı, artık sıra gelişimde. Gelişimin en önemli basamaklarından biri de çalışan ve hasta memnuniyetinin birlikte yükseltilmesidir. Biz bunu sağlayamadığımız müddetçe en modern binalarda da hastalarımızı tedavi etsek, yüzümüz gülmedikten sonra bu hizmetlerin bir anlamı olmamaktadır. Sağlıkta dönüşüm sağlık çalışanlarının omuzlarında yükselerek bu noktalara gelmiştir. Bu nedenle sağlık çalışanlarımıza hak ettikleri değeri yöneticiler olarak göstermek zorundayız” dedi.

beyhekim-devlet-hastanesi’nde-onemli-projeler-hayata-geciriliyor-(3).jpg

beyhekim-devlet-hastanesi’nde-onemli-projeler-hayata-geciriliyor-(4).jpg

Yeni dönem için hastanede Başhekim önderliğinde yeni bir vizyon ortaya konulmuş olduğunu görmekten dolayı da memnuniyet duyduğunu dile getiren Prof. Dr. Koç, “Ortaya konulan bu vizyon sahayı bilmekten geçiyor. Eğer saha da neler olup bittiğini bilmeseniz bu vizyonu ortaya koyamazsınız. Tüm idarecilerimiz ve birim sorumlularımız alanları ile ilgili sorunları tespit edip, çözüm yolları bulmak zorundadır. İyi bir idareci, sorunları kısa sürede çözen idarecidir. Bulunduğumuz hastane, bölgesinde çok önemli bir ihtiyacı karşılamaktadır. Hastanemizin problemlerinin tespit edilerek sorunlara neşter vurulmuş olması son derece önemlidir” diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşma ve sunumların ardından Prof. Dr. Koç ve beraberindekiler hastaneyi gezerek 2018 yılında hedeflenen projelerin uygulanacağı alanlarda incelemelerde bulundular. Prof. Dr. Koç ve beraberindeki heyet, hastanede tedavi gören hastalarla da sohbet ederek, geçmiş olsun temennilerinde bulundular.

Haber Merkezi

beyhekim-devlet-hastanesi’nde-onemli-projeler-hayata-geciriliyor-(5).jpg