- Beyazıt Devlet Kütüphanesi'ninde AA'nın fotoğraflarından oluşan 15 Temmuz sergisi ilgi görüyor

- Beyazıt Devlet Kütüphanesi'ninde AA'nın fotoğraflarından oluşan 15 Temmuz sergisi ilgi görüyor

İSTANBUL (AA) - Beyazıt Devlet Kütüphanesi tarafından açılan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'da kalkıştığı darbe girişiminin ilk...

İSTANBUL (AA) - Beyazıt Devlet Kütüphanesi tarafından açılan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'da kalkıştığı darbe girişiminin ilk 24 saatinin, Anadolu Ajansı (AA) objektiflerinden kronolojik olarak anlatıldığı fotoğraf sergisi yoğun ilgi görüyor.

Beyazıt Devlet Kütüphanesi fuaye alanında açılan sergide AA muhabirine konuşan Beyazıt Devlet Kütüphanesi Müdürü Lütfi Oğuz, "Beyazıt Devlet Kütüphanesi, kendi arşivinden Çanakkale Zaferi gibi birçok konsept sergiler düzenliyor. Örneğin "Türk Basınında 100 Yıl Önce Çanakkale" konseptli sergimiz oldu. Biz de 15 Temmuz darbe girişimini halkımıza, öğrencilerimize nasıl anlatırız diye düşündük. Bunun için en önemli konunun haber kronolojisi olan fotoğraf sergisi olacağı kararına vardık. Çünkü böylelikle insanlar sadece fotoğraflarla değil, olayların nasıl geliştiğiyle ilgili de bilgi ediniyor." dedi.

Oğuz, serginin açılmasına katkılarından dolayı AA'ya teşekkür ederek, "Bu sergiyi Anadolu Ajansı'nın paydaşlığıyla ve izniyle yaptık. Özellikle AA İstanbul Bölge Müdürlüğü'nün desteğiyle bu sergiyi yapma imkanı bulduk. Sergiye hem vatandaşlardan hem de okullardan ilgi oldukça yoğun. 15 Temmuz'u farklı etkinliklerle hatırlatmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Sergi, 21 Ekim tarihine kadar Beyazıt Devlet Kütüphanesi fuaye alanında görülebilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :