BEYAZBULUT’UN RAMAZAN PİDESİ KIVAMINDAKİ 11. SAYISI ÇIKTI!

BEYAZBULUT’UN RAMAZAN PİDESİ KIVAMINDAKİ 11. SAYISI ÇIKTI!

Beyaz Bulut'un Temmuz-Ağustos sayısı, Ümit Yaşar Özkan’ın “Perde Gazeli” ile merhaba diyor...

Siz Ramazan oruçlarınızı tutup harçlıklarınızı sayarken Beyaz Bulut dergisi kapınızı çalıyor. Büyüklerin ellerinden, küçüklerin gözlerinden öpen, birbirinden güzel, yemelik, pardon okumalık bir dergiyle daha sizlerleyiz. Hacivat’ıyla, Karagöz’üyle, davulcusuyla, kitap fuarları ve iftar davetleriyle eğlencelidir ama reklamlardaki gibi sadece eğlence ayı değildir, diyerek çaldık gönül kapılarınızı.

Temmuz-Ağustos sayısı, Ümit Yaşar Özkan’ın “Perde Gazeli” ile merhaba diyor Ramazan hatırına. Tıpkı Hacivat’ın Karagöz’ü sohbete davet ettiği gibi böylece buyur ediyor gazelimiz sizleri dergimizin sayfalarına.

Sümeyra Turanalp imzalı “Don Kişot İftarda”, Zekiye Çoban’dan “Çiçekler Oruç Tutmaz”, Meryem Uçar’dan “Masal Bayramı”, Fatma Çağdaş Börekci’den “Martılarla Dost Olma Günü”, Gülçin Durman’dan “Alfabenin En Korkunç Harfi” isimli masallar bambaşka yolculuklara çıkarıyor bizleri. Ayrıca Reyhan Yusufkızı’nın “İki Gül” masalı Gürbüz Alkazak tarafından Azeri Türkçesinden dilimize aktarılmış.

H. Salih Zengin’den “Büyükbabam, Ben ve Şaşkın”, Bülent Ata’dan “Münazara”, Fatih Turanalp’ten “Davulcu” isimli öyküler ile kâh seviniyor kâh düşüncelere dalıyoruz.

Ee, şiirsiz olmaz tabii. Hele ki Ramazan ayında bir küçük naat ile Peygamber Efendimiz’i selamlamadan hiç olmaz. Mustafa Ruhi Şirin imzalı “Küçük Na’t: Çocukların da Peygamberi” ile “Sana her an selam vermek ne güzel/Her an selamını almak güzelden de güzel” diyeceğiz hep birlikte. Mustafa Ökkeş Evren ile “Yıldız Şekeri”nin tadına bakacağız. Beyza Nur Demirci ile kaç çeşit “Tutulma” varmış bileceğiz. Bulut Postası’nda ise posta kutumuza bulutlanan şiirleri okuyacağız.

Derginin tiryakilik oluşturan sayfaları Cicika, “Dünyanın Rüyası”nı ve Çıtır Pıtır da birbirinden güzel duaları paylaşıyor okurlarıyla. Çizgi bölümlerimiz Salyangozlar, Dünyayı Kurtaran Çocuk, rüzgâra takılıp da türlü çeşit yolculuklara çıkan yumağın peşindeki Dedektif Halis Muhlis, derginin ve çocukların biricik amcası Merakettin Amca, “Kedi Orucu” ile Kitapçının Kedisi Hurşit’in Morkabak Kitabevi’ndeki maceraları bu ay da bizlerle. Simo’nun Kuş Günlüğü’nde yeni bir maceraya şahit olurken Hayvanlık Hâli’nde ak pak kutup ayılarını tanıyacağız.

Bu sayımızda Beyaz Mikrofon’un konuğu “Biz geleceğe hayallerle hazırlandık.” diyen şair Mustafa Özçelik. Hem bu söyleşi için hem de “Çocuklar ve Bir Gün-V” isimli Ramazan denemesi için Vural Kaya’ya teşekkür etmeyi de unutmayalım.

BeyazBulut, bu sayısında da usta çizerlerin rengârenk çizimleriyle her yaştan çocuk okurlarını sayfalarına davet ediyor: “Beş kıta, yedi rengiz, / Şen çocuklarız biz. / Dileğimiz, duamız: / Birlik, barış ve oyun, / Bulut bulut dolaşsın, / Huzur dolsun dünyamız.”

İyi Ramazanlar ve bayramlar hepinize.