Beyaz Toros olayı nedir? Beyaz Toros ne  anlama gelir?

Beyaz Toros olayı nedir? Beyaz Toros ne anlama gelir?

Beyaz Toros nedir? Beyaz Toros'un anlamı nereden gelir? ... "90'lı yılların bölgedeki sembollerinden biridir beyaz toros, faili meçhullerle anılır."

 

 

Başbakan Davutoğlu'nun Van'daki ifadeleri şu şekildeydi:

"Bırakın makamımızı, koltuğumuzu, canımıza dahi mal olsa bu yoldan, bu kutlu yoldan dönmek, vazgeçmek bizim için söz konusu değildir. Zaten şer odakları da bu kararlılığımızdan çekiniyor. Çünkü biliyorlar ki AK Parti zayıfladığında terör odakları güçlenecek ya da çözüm süreci zayıflayacak. Çünkü biliyorlar ki AK Parti iktidardan indirilirse ya bu terör çeteleri dolaşacak ya da eskiden olduğu gibi 'beyaz Toroslar' dolaşacak. Biz bu memleketi terör çetelerine, faili meçhullere bir daha bırakmayacağız. Hiç merak etmeyin; 80'li, 90'lı yıllara bu ülkeyi döndürmek isteyenler başarılı olamayacak. Biz çözüm için her zaman olduğu gibi dimdik ayakta duracağız."

Davutoğlu, şunları söyledi:

"Hiçbir şekilde AK Parti'nin alternatifi olarak ortaya koymuş değilim. Sadece 90'lı yıllarda teröre açık destek veren çevreler, 'AK Parti 90'lı yıllara geri dönmek istiyor' diye iddialarda bulundular. Bu sözle hedefim, o ithamlara karşı bir cevap mahiyetindedir. Yani 90'lı yılların bölgedeki sembollerinden biridir beyaz toros, faili meçhullerle anılır.

Demeye çalıştığım husus şu; faili meçhulleri bu ülkede AK Parti bitirdi. Beyaz torosların ya da terörün egemenliğine ve belli nüfuz alanları oluşturmasına AK Parti son verdi. Demokratik hukuk devletini güçlendirmiş bir partinin genel başkanı olarak hitap ediyorum. Hiç kimseyi tehdit etmedim ama şunu söyledim; birileri, savaş baronları, terör baronları ve bu terör baronlarının varlığından destek alan, 90'lı yıllardaki beyaz toros sembolü ile anılan çevreler, aslında birbirini neredeyse destekleyen çevreler. Birinin varlığı diğerine zemin teşkil ediyor."

"SORUMLULUKTAN KAÇAN AHKAM KESEMEZ"

Terörle mücadele üzerinden yöneltilen eleştirilere de yanıt veren Davutoğlu, "Türkiye Cumhriyeti vatandaşlarını tehdit eden bir yapıya izin verebilir mi? Türkiye'de hangi siyasi görüşe sahip olursa olsun, hiçbir başbakan, hükümet suç işleyeceğini bildiği bir terör örgütüne karşı tedbir almaktan kaçınmaz. DEAŞ'a yönelik operasyonları başlattığımız 23 Temmuz tarihinden itibaren hergün operasyon yaptık" diye konuştu.

Etiketler :