Beyaz Saray'a girerken yakalanan kişinin aracında 800 mermi bulundu

Beyaz Saray'a girerken yakalanan kişinin aracında 800 mermi bulundu

WASHINGTON (AA) - ABD’nin başkenti Washington’da, Beyaz Saray parmaklıklarını atlayarak binaya girerken yakalanan şüphelinin Saray'dan birkaç sokak ötede park ettiği aracında 800 mermi,...

WASHINGTON (AA) - ABD’nin başkenti Washington’da, Beyaz Saray parmaklıklarını atlayarak binaya girerken yakalanan şüphelinin Saray'dan birkaç sokak ötede park ettiği aracında 800 mermi, 2 savaş baltası ve büyük bir bıçak bulunduğu bildirildi.

Beyaz Saray'ın güvenliğinden sorumlu Gizli Servis, geçen cuma günü Beyaz Saray’a giren kişinin Irak savaşı gazisi 42 yaşındaki Texaslı Omar Gonzalez olduğunu açıklamıştı. Sarayın kuzey cephesinden içeri girmeyi başaran Gonzalez daha sonra Gizli Servis üyeleri tarafından etkisiz hale getirilerek gözaltına alınmıştı. Gonzalez, bugün başkent Washington’da bölge mahkemesine çıkartıldı.

Federal Savcı Yardımcısı David Mudd, Beyaz Saray’dan birkaç sokak ötede park halinde bulunan Gonzalez’e ait araçta 800 mermi ele geçirildiğini belirtti. Araçta 2 küçük savaş baltası ve büyük bir bıçak da bulunduğu bilgisini veren Mudd, Gonzalez’in Başkan Obama için risk teşkil ettiğini söyledi. 

Sulh hakimi John Facciola da Gonzalez’in 1 Ekim'e kadar tutukluluğunun sürmesine karar verdi.

Gonzalez’in daha önce de Virginia eyaletinde dürbünlü tüfek, ucu kesilmiş pompalı tüfek ve Beyaz Saray’ı da gösteren Washington haritası taşırken gözaltına alındığı kaydedildi.

-"Gizli servis mükemmel iş yapıyor"-

Öte yandan ABD Başkanı Barack Obama, Gizli Servis’in "mükemmel bir iş" yaptığını söyledi.

Oval Ofis’te bir imza töreni sırasında gazetecilerin Gonzalez’in Beyaz Saray’a girmesiyle ilgili sorularını yanıtlayan Obama, “Gizli Servis mükemmel bir iş yapıyor. Kendi adıma ve ailem adıma yaptıkları tüm fedakarlıklardan dolayı onlara teşekkür borçluyum” ifadesini kullandı. 

Kaynak:Haber Kaynağı