Beyaz Saray Sözcüsü Earnest:

Beyaz Saray Sözcüsü Earnest:

“Suriye içindeki durumdan dolayı Suriye’ye, Rusya’ya veya diğerlerine bedeller ödetmek için BM haricinde çok taraflı çabaları göz ardı edemeyiz”

WASHINGTON (AA) – ABD yönetimi, Suriye’deki durumdan dolayı Rusya’ya Birleşmiş Milletler (BM) haricinde yaptırım uygulanmasını göz ardı etmediklerini bildirdi.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, günlük basın brifinginde Suriye’de Beşşar Esed rejiminin ve Rusya’nın neden olduğu sivil ölümlerine ilişkin soruları yanıtladı.

“Esed rejiminin ve Rusların sivillere zarar vermeye odaklanan taktiklerinden derin endişe duymayı sürdürüyoruz.” diyen Earnest, Suriye’de yaşananların “son derece rahatsız edici” olduğunu vurguladı.

ABD’nin Suriye’de yaşananlardan dolayı Suriye rejimine ve Rusya’ya BM haricinde diğer müttefikleriyle yaptırımlar uygulayıp uygulamayacağına yönelik soru üzerine Earnest, ABD’nin daha önce BM dışında Avrupa’daki müttefikleriyle Ukrayna meselesinden dolayı Rusya’ya yaptırımlar getirdiğini hatırlattı.

Earnest, Ukrayna meselesi nedeniyle getirilen yaptırımların Rusya’nın ekonomisini olumsuz etkilediğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu tür yaptırımlar söz konusu olduğunda bizim tercihimiz her zaman BM kanalıyla çalışmak. Ancak opsiyonlarımız var ve BM haricinde de hareket edebileceğimizi daha önce gösterdik. Suriye içindeki durumdan dolayı Suriye’ye, Rusya’ya veya diğerlerine bedeller ödetmek için BM haricinde çok taraflı çabaları göz ardı edemeyiz. Bunu geçmişte yaptık. Bunu, Başkanın (Obama) göz önünde bulunduracağı seçeneklerin dışında tutamam.”

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :