"Beyaz esaret"le 20 yıldır mücadele ediyor

"Beyaz esaret"le 20 yıldır mücadele ediyor

Kış mevsimin çetin geçtiği Bitlis'te ulaşımın sağlanamadığı yerleşim yerlerinde vatandaşlar, kapalı yolları kar savurma aracıyla açan iş makinesi operatörü Cezmi Güçtümer'in ve diğer ekiplerin yolunu gözlüyor- 20 yıllık çalışma hayatı boyunca çok sayıda k

BİTLİS (AA) - ÖZKAN BİLGİN / ŞENER TOKTAŞ - Kış mevsimin çetin geçtiği ve kar kalınlığının yer yer 2 metreye ulaştığı Bitlis'te ulaşımın yapılamadığı yerleşim yerlerinde vatandaşlar, kapalı yolları kar savurma aracıyla açan iş makinesi operatörü Cezmi Güçtümer'in ve diğer ekiplerin yolunu gözlüyor

Kentte ulaşıma kapanan yolları açmak için karla mücadele ekipleri çalışma yürütüyor. Hava sıcaklığının sıfırın altında 20 dereceye kadar düştüğü gecelerde dahi iş makineleriyle yola koyulan ekipler, vatandaşlardan gelen "yardım" çağrılarına ulaşmak için yoğun mesai harcıyor.

Bitlis İl Özel İdaresinin karla mücadele ekibinde yer alan Cezmi Güçtümer de 20 yıllık çalışma hayatı boyunca kar savurma aracıyla yolları açıp mahsur kalan vatandaşların imdadına yetişiyor. Bazen sabahın erken saatlerinde yola koyulan Güçtümer, yol çalışması sırasında iş makinesiyle öncelikle hastaların mahsur kaldığı ihbarın alındığı köylere yöneliyor.

Güçtümer, AA muhabirine, zor şartlarda çalışma yürüttüklerini anlattı. İş makinesiyle kar temizlediklerini, yol açtıklarını ve mahsur kalan hastaları sağlık ekiplerine ulaştırdıklarını belirten Güçtümer, "Kışın açtığımız her köy yoluyla mutlu oluyoruz" dedi.

İş yoğunluğu nedeniyle ailelerine bile yeterli zaman ayıramadıklarını söyleyen Güçtümer, "Sabahın erken saatinde işe geldiğim için kahvaltımı kendim hazırlıyorum. Her sabah tek başıma kahvaltı yapıp işe geliyorum. Kullandığım kar savurma aracını gerekli bakımını yaptıktan sonra yüklediğimiz tır yardımıyla kapalı köy yollarının olduğu noktaya getirip, işe başlıyorum" diye konuştu.

Güçtümer, yaz aylarında kepçe, kışın ise kar savurma aracı kullandığını aktararak, "Çalışmalarımızda birçok güçlükle karşılaşabiliyoruz. Son çalışmamız esnasında gecenin karanlığında yol açarken aracımız kara saplandı ve soğuk havada onu bulunduğu yerden çıkarmak için büyük mücadele verdik. Bazen hava eksi 20'lere kadar düşse de bizler her daim görevimiz başındayız" ifadesini kullandı.

- "Asılsız ihbarlar çalışmalarımızı olumsuz etkiliyor"

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Kerim Sönmez de Bitlis'te 315 köyde gece gündüz demeden karla mücadele çalışmasını aralıksız sürdürdüklerini anlattı. Çalışmaların belli program dahilinden gerçekleştiğini dile getiren Sönmez, şöyle konuştu:

"Özellikle grup köy yollarına önem veriyoruz. Karla mücadelesi yaparken bazı sorunlarla karşılaşıyoruz. Bazı vatandaşlarımız asılsız ihbarlarda bulunarak çalışmalarımızın belli bir program dahilinde gerçekleşmesini engelliyor. Bazen hasta ihbarı üzerine köy yolunda çalışma başlatıyoruz ancak 5 saatlik çalışmayla açtığımız köyde hasta yerine diş ağrısı çeken bir vatandaşımız karşılıyor bizi. Bu gibi olaylar olunca biz de üzülüyoruz. Asılsız ihbarlar çalışmalarımızı olumsuz etkiliyor. İşlerimizin aksamasına sebep veriyor."

"Beyaz esaret"le 20 yıldır mücadele ediyor

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :