BEÜ Rektörü Özer, AQAAIW başkanı seçildi

BEÜ Rektörü Özer, AQAAIW başkanı seçildi

MANAMA (AA) - Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, merkezi Malezya'da bulunan İslam Dünyası Kalite Güvence Ajansları Birliği,...

MANAMA (AA) - Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, merkezi Malezya'da bulunan İslam Dünyası Kalite Güvence Ajansları Birliği, "Association of Quality Assurance Agencies of the Islamic World" (AQAAIW) başkanı oldu.

Bahreyn'in başkenti Manama'da gerçekleştirilen AQAAIW'nun yönetim kurulu toplantısına Türkiye'yi temsilen BEÜ Rektörü Özer katıldı.

Süresi dolan yönetimin yerine 3 yıl süre ile görev yapacak başkan, başkan vekili ve yönetim kurulu üyelikleri için seçim yapıldı. Birliğin başkanlığına BEÜ Rektörü Prof. Dr. Özer seçildi.

Başkanlık görevine getirilen Özer, "Bahreyn'deki toplantıda İslam Dünyasındaki yükseköğretim kalite güvence ajansları ve ilgili yapılar için bir şemsiye birlik olan Kalite Güvence Ajansları Birliği dünya çapında oldukça önemli çalışmalar yürütmektedir. Bu birliğin başkanlığına seçilmiş olmak ve ülkemizi temsil etmek benim için büyük bir onurdur." dedi.

İslam Dünyası Kalite Güvence Ajansları Birliği 4 Mayıs 2011'de Kazakistan'ın başkenti Astana'da kuruldu. Birlik, İslam ülkelerindeki kuruluşların kalite ve yeteneğini geliştirmek, aralarında iş birliği, tecrübe alışverişini kolaylaştırmak, bölgesel ve uluslararası kalite güvencesi kuruluşlarla iş birliğini teşvik etmek için çalışmalar yürütüyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :