Beton kano "Barbaros" denize indi

Beton kano "Barbaros" denize indi

NKÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencileri tarafından hazırlanan, Beton Kano Projesi kapsamında üretilen "Barbaros" isimli kano denize indirildi

TEKİRDAĞ (AA) - Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencileri tarafından hazırlanan, Beton Kano Projesi kapsamında üretilen "Barbaros" isimli kano düzenlenen törenle denize indirildi.

Değirmenaltı Mahallesi sahilinde düzenlenen törende, beton kano ile ilgili bilgi veren öğretim görevlisi Ahmet Bal, Barbaros'un, öğrencilerin beton konusunda yürüttükleri uzun süreli Ar-Ge ve tasarım çalışmaları sonunda üretildiğini söyledi.

Barbaros'un üretilen ilk beton kano olma özelliği taşıdığını ifade eden Bal, şöyle konuştu:

"Özgül ağırlığı, dayanımı ve ülkemizde ilk defa çelik ve donatı takviyesi olmadan salt betonun özelliklerinin iyileştirilmesiyle üretilen ilk beton kanodur. Projedeki tüm kalıp, tasarım, statik ve dinamik analizler, malzeme özelliklerinin araştırılması öğrencilerimiz tarafından yapılmıştır. Projenin asıl amacı beton teknolojisine dikkat çekmek, betonun yapıların dışında da birçok alanda kullanılabileceğini göstermek ve özellikle yüzen yapılar konusunda ilk adımların atılmasını sağlamaktır."

Daha sonra beton kano öğrenciler tarafından denize indirilerek yüzdürüldü.

Törene, NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek ve Rektör Yardımcısı Prof.Dr. İsmail Yılmaz ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :