Beştepe Millet Camii ibadete açıldı

Beştepe Millet Camii ibadete açıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi yerleşkesi içerisinde yapılan ve Beştepe Millet Camii adı verilen caminin açılışını gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi yerleşkesi içerisinde yapımı tamamlanan Beştepe Millet Camii, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bakanlar Kurulu üyeleri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı törenle ibadete açıldı. Açılış töreninde halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bismillahirrahmanirrahim” diyerek konuşmasına başladı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi camiinin hayırlı olmasını dilediğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Camimiz Beştepe Millet Camii ve Kongre Merkezi olarak bugün açılışı yapılıyor. Adı Beştepe Millet Camii, milletime hayırlı olsun” diye konuştu.

Caminin Ankara'ya ve bölgeye kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür eden Erdoğan, “Bu camide kılınacak namazların, edilecek duaların Allah katında kabul olmasını niyaz ediyorum. Bu vesileyle bir kez daha sizlerin, milletimizin ve tüm Müslümanlar’ın mübarek Ramazan ayını ve cuma gününü tebrik ediyorum. Allah’tan bu mübarek günlerin hürmetine dünyanın her yerindeki Müslüman kardeşlerimize yaşadıkları sıkıntılardan, maruz kaldıkları zulümlerden kurtarmasını niyaz ediyorum. Bu caminin gerek mimarisi, gerek külliye içindeki konumuyla hem bölgeye hem Ankara hem de ülkemize çok önemli katkılar sağladığına inanıyorum” dedi.