Bestekar ve güftekar parlamenterlerin eserleri seslendirilecek

Bestekar ve güftekar parlamenterlerin eserleri seslendirilecek

Parlamenterler Kültür Sanat ve Türk Müziği Derneği, TBMM'nin açılışının 100. yılı dolayısıyla TRT Genel Müdürlüğü ile bir proje yürütüyor- Cumhuriyet döneminde parlamentoda görev yapan aralarında Yahya Kemal, Orhan Seyfi, Kemalettin Kamu, Ahmet Kutsi Tece

TBMM (AA) - MELTEM ÖZTÜRK - Cumhuriyet döneminde parlamentoda görev yapmış aralarında Yahya Kemal, Orhan Seyfi, Kemalettin Kamu, Ahmet Kutsi Tecer, Rüştü Şardağ, Faruk Nafiz Çamlıbel'in de bulunduğu 15 parlamenter bestekar ve güftekar tanıtılıp, eserleri seslendirilecek.

Parlamenterler Kültür Sanat ve Türk Müziği Derneği, TBMM'nin açılışının 100. yılı dolayısıyla bir program hazırlığı yürütüyor.

Şiirleri olan milletvekillerinin, bu eserlerinden uygun olanları Türk sanat veya Türk halk müziği dallarında bestelerini yaparak sanat hayatına katan, verdikleri konserlerle bestekar ve güftekar milletvekillerinin eserlerini halka taşıyan dernek, 100. yıl dolayısıyla TRT Genel Müdürlüğü ile yürüttüğü projeyi hayata geçirecek.

Cumhuriyet döneminde parlamentoda görev yapmış Yahya Kemal, Orhan Seyfi, Kemalettin Kamu, Ahmet Kutsi Tecer, Rüştü Şardağ, Faruk Nafiz Çamlıbel gibi 15 parlamenter bestekar ve güftekarın, sanatsal yönlerini tanıtan ve eserlerini icra eden bir program hazırlanıyor.

Dernek, halen TBMM'de güfte, beste ve şiir alanında eserleri bulunan milletvekillerine, "Derneğin amaçları yönünde hizmet vermek istiyoruz." diye çağrıda bulunarak, yarın verecekleri "sevgi konserine" davet etti.

Kaynak:Haber Kaynağı