Beslenme çantası hazırlamak önemli

Beslenme çantası hazırlamak önemli

Akademi Konya Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Büşra Söylemez, okul çağı çocuklarının beslenme çantasında neler olması gerektiği ile ilgili açıklamalarda bulundu.

 

Yaz tatilindeyken uygulanan beslenme alışkanlıklarının okulların açılmasıyla beraber kontrolden çıkabildiğini ifade eden Söylemez, “Fakat doğru hazırlanmış bir beslenme çantasıyla bunun önüne geçmek mümkün. Çocuğunuzun dışarıdaki zararlı besinlere yönelmemeleri için okuldayken tüm ihtiyaçlarını karşılayan bir beslenme çantası hazırlamak önemli. Bu beslenme çantasında hem öğle yemeği/kahvaltı yerine tüketebileceği hem de teneffüs arasında atıştırabileceği bir şeyler mutlaka bulunmalı. Bu sayede acıktığında dışarıdaki gıdalar yönelme olasılığı azalacaktır” dedi.

MUTLAKA SU BULUNMALI

Çocukların beslenme çantalarında neler olması gerektiğine ilişkin bilgiler de aktaran Söylemez, “Öncelikle bir şişe suyu çantasında mutlaka bulundurmanız gerekir. Bunun yanında çocuğunuza yeterli ve dengeli bir beslenme çantası hazırlamak için Ekmek ve tahıl, Protein grubu, Sebze grubu, Süt grubu, Atıştırmalıklar grubundan birer besinin bulunması işinizi kolaylaştıracaktır” diye konuştu. Haber Merkezi