Beşir Derneği'nden "Nitelikli İnsani Yardım"

Beşir Derneği'nden "Nitelikli İnsani Yardım"

Dernek tarafından hayata geçirilen Nitelikli İnsani Yardım Modeli ile ihtiyaç sahipleri kendilerine tanımlanan kartlar ile sosyal marketlerden ücretsiz alışveriş yapabiliyor, gidemeyecek durumdakilerin siparişlerini ailelere dernek gönüllüleri ulaştırıyor

İSTANBUL (AA) - Beşir Derneği tarafından hayata geçirilen Nitelikli İnsani Yardım Modeli ile ihtiyaç sahibi aileler, kendilerine tanımlanan kartlar ile paylaşım noktası olan bölgelerdeki sosyal marketlerden ücretsiz alışveriş yapabiliyor.

Beşir Derneği'nden yapılan açıklamaya göre, bağışçıların desteklerini ihtiyaç sahibi ailelere ulaştıran sivil toplum kuruluşu, hayata geçirdiği Nitelikli İnsani Yardım Modeli ile ihtiyaca özel çözümler üretiyor.

Aileler, Nitelikli İnsani Yardım Modeli ile öncelikle ihtiyaçlarını, kendilerine tanımlanan puan miktarınca, online veya bulundukları bölgenin temsilciliği üzerinden bildiriyor. Sipariş ettikleri gıda veya diğer ihtiyaçlar, paylaşım noktası olduğu halde oraya gidemeyecek durumda olan veya bulunduğu bölgede paylaşım noktası bulunmayan ailelere, dernek gönüllüleri tarafından ulaştırılıyor.

Model sayesinde ihtiyaç sahibi aileler, kendilerine tanımlanan kartlar ile paylaşım noktası olan bölgelerdeki sosyal marketlerden de ücretsiz alışveriş yapabiliyor.

Dağıtımı yapılan yardımlar, Türkiye genelinde kurulan 12 lojistik merkezinden, yazılımı ve altyapısı dernek tarafından geliştirilen Online Bağış Takibi ve Otomasyon Sistemi sayesinde kolaylıkla takip edilebiliyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :