Beşiktaş'taki terör saldırısı davasında ara karar

Beşiktaş'taki terör saldırısı davasında ara karar

İstanbul'da önceki yıl oynanan Beşiktaş-Bursaspor karşılaşmasının ardından Vodafone Park çevresinde gerçekleştirilen ve 39'u emniyet mensubu 46 kişinin şehit edildiği, 243 kişinin de yaralandığı terör saldırısına ilişkin 7'si tutuklu 10 sanığın yargılandı

İSTANBUL (AA) - İstanbul'da önceki yıl oynanan Beşiktaş-Bursaspor karşılaşmasının ardından Vodafone Park çevresinde gerçekleştirilen ve 39'u emniyet mensubu 46 kişinin şehit edildiği, 243 kişinin de yaralandığı terör saldırısına ilişkin 7'si tutuklu 10 sanığın yargılandığı davada, başka suçtan tutuklu sanık Rıdvan Döner'in bu dosyadan da tutuklanmasına karar veridi.

İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Bakırköy Adliyesi Konferans Salonu'nda yapılan duruşmada, bir tutuksuz sanık ile taraf avukatları ve müştekiler hazır bulundu. Tutuklu sanıklar Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı.

Duruşmada, saldırıda kullanılan aracı satan Orhan Aydın Doğan, tanık olarak dinlenildi.

Arkadaşına ait aracı satmak için internet sitesine ilan koyduğunu ifade eden Doğan, ilanın yayınlanmasından bir hafta sonra kendisini arayarak bilgi alan tutuklu sanık Tufan Beyhan'ın, ertesi gün gelip gördükten sonra aracı aldığını, noterde satış işlemlerini yaptırdıklarını söyledi.

Doğan, Beyhan'ın ehliyeti olmaması nedeniyle aracı kendisinin kullanarak Bağcılar'a götürüp teslim ettiğini kaydetti.

Duruşmada başka suçtan tutuklu olan Doğan Çoban'ın da tanık olarak beyanları alındı.

Dosyada yargılanan sanıklarla aynı mahallede oturduğunu anlatan Çoban, sanıklarla herhangi bir husumetinin olmadığını, dosya tanıklarından Meltem Korkmaz'ın eski kız arkadaşı olduğunu anlattı.

Mahkeme Heyeti Başkanı Mustafa Çakar, Meltem Korkmaz'ın, "Doğan Çoban bana 'Beşiktaş'taki patlamadan 3-4 gün önce, çimenlikte Tufan Beyhan, Raşit Beyhan ve birkaç kişiyle takıldıkları esnada Tufan, Raşit ve yanındaki kişilerin kendi aralarında konuşurken Tufan'ın (Aracı benim üstüme yapın) dediğini duydum. Tufan'a (Ne gibi olaylara gireceksin?) diye sorduğumda, bana (Yok öyle bir şey. Defol lan başımdan, sana mı hesap vereceğim) tarzında kelimeler kullandı.' diye anlattı. Tufan'ın alındığını duyduktan sonra kardeşi Dilgeş'e bu konuyu anlattım. Dilgeş herhangi bir şey bilmediğini söyledi. Bunları kimseye anlatmamasını söyledim." şeklindeki beyanlarını okudu.

- "Kız arkadaşıma böyle bir şey anlatmadım"

Tanık Doğan Çoban ise böyle bir şey anlatmadığını iddia etti.

Mahkeme Başkanı Çakar, daha sonra Meltem Korkmaz'ın duruşmada hazır edilmesini istedi.

Öğlen arasından sonra duruşmaya gelen Meltem Korkmaz, tanık olarak dinlenildi. Korkmaz, önceki beyanlarını tekrar ederek, Doğan Çoban'ın kendisine söz konusu olayı anlattığını söyledi.

Sanık Tufan Beyhan'ın kız kardeşi Dilgeş Beyhan ise tanık olarak verdiği ifadesinde, ağabeyinin tekstil işçisi olduğunu ve kesimhanede çalıştığını söyledi. Ağabeyinin ehliyeti ve araç alacak parası olmadığını kaydeden Beyhan, "Evlerine yabancı bir kadının geldiğini ve Tufan Beyhan'la görüştüğü" şeklindeki önceki beyanlarını reddederek, "Hayır böyle bir şey söylemedim. Ben çok korkmuştum, bir an önce çıkmak için her şeyi yapmıştım. Bana bir kağıt verdiler, imzaladım." dedi.

Tanıkların dinlenilmesinin ardından sanıkların ve taraf avukatların talepleri alındı.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına hükmederek, başka suçtan tutuklu olan tutuksuz sanık Rıdvan Döner'in bu dosyadan da tutuklanmasına karar verdi.

Tutuksuz sanık Nazım Beyhan hakkında yurt dışına çıkış yasağı koyulmasını ve haftada bir imza atması şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanmasını kararlaştıran mahkeme, duruşmalara katılmayan tutuksuz sanık Zemirhan Yılmaz'ın da tutuklamaya yönelik yakalama kararının devamını hükme bağladı.

Bir sonraki duruşma, 26 Haziran'da İstanbul Adalet Sarayı'nda yapılacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :