Beşiktaş'ın Hollanda takımlarına karşı galibiyeti yok

Beşiktaş'ın Hollanda takımlarına karşı galibiyeti yok

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Feyenoord ile karşılaşacak Beşiktaş, Avrupa kupalarında bugüne dek Hollanda takımları karşısında galip gelemedi

İSTANBUL (AA) - BÜLENT ASLAN - UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Feyenoord ile karşılaşacak Beşiktaş'ın Avrupa kupalarında Hollanda takımlarına karşı şansı tutmuyor.

Siyah-beyazlılar, Avrupa kupaları tarihinde bugüne dek bir Hollanda takımını mağlup edemedi.

"Kara Kartallar", Avrupa'da daha önce 3 kez Hollanda ekipleriyle eşleşti. Bu 3 eşleşmede de turu geçmeyi başaramayan Beşiktaş, galibiyet yüzü de göremedi. Yaptığı 6 maçın 5'ini kaybeden siyah-beyazlılar, bir kez berabere kaldı. Dış sahadaki tüm maçlarını yitiren siyah-beyazlılar, tek beraberliği İnönü Stadı'nda aldı.

Beşiktaş, Hollanda takımlarıyla yaptığı 6 maçta 4 gol atıp, kalesinde ise 13 gol gördü.

 

- Ajax ve PSV Eindhoven ile karşılaştı

 

Beşiktaş, daha önce Avrupa kupalarında Hollanda takımlarından Ajax ile 2, PSV Eindhoven'la da 1 kez eşleşti.

İlk olarak 1966-67 sezonunda o zamanki adıyla Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası 1. turunda Ajax'ın karşısına çıkan siyah-beyazlılar, deplasmandaki ilk maçı 2-0, İstanbul'daki rövanşı da 2-1 kaybetti.

1991-92 sezonunda aynı kupanın yine ilk turunda bu kez PSV Eindhoven'ın karşısına çıkan Beşiktaş, İnönü Stadı'ndaki ilk maçta Mehmet Özdilek'in 80. dakikada attığı penaltı  golüyle sahadan 1-1 berabere ayrıldı. Philips Stadı'ndaki rövanşta Metin Tekin'in 5. dakikada attığı golle umutlanan "Kara Kartallar", 24'te Vanenburg, 58. dakikada da Kalusha'nın gollerine engel olamadı ve 2-1 mağlup olarak, Avrupa kupalarına veda etti.

Beşiktaş, en son bir Hollanda takımıyla 1993'te karşılaştı. Avrupa Kupa Galipleri Kupası 2. turunda Ajax'ın karşısına çıkan siyah-beyazlılar, Amsterdam Olimpiyat Stadı'nda Mehmet Özdilek'in 40. dakikadaki golüyle 1-0 öne geçmesine rağmen, 60. dakikada Frank Rijkaard ve 80. dakikada Roland de Boer'in golleriyle sahadan 2-1 yenik ayrıldı.

"Kara Kartallar", İstanbul'daki rövanşta ise Litmanen'in 3, Pettersson'un 1 golüyle rakibine 4-0 mağlup oldu.

 

- Feyenoord, Türk takımlarına yenilmedi

 

Beşiktaş'ın rakibi Feyenoord ise Avrupa kupalarında Türk ekipleriyle sadece 1 kez eşleşti.

Hollanda ekibi, 2002-2003 sezonu UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda karşılaştığı Fenerbahçe'yi evinde 1-0, İstanbul'da ise 2-0 mağlup ederek, turu geçen taraf oldu.

 

- Türk-Hollanda takımları 36. kez karşılaşacak

 

Feyenoord-Beşiktaş maçıyla Türk-Hollanda futbol takımları Avrupa kupalarında 36. kez karşı karşıya gelecek.

İki ülke takımları arasında yapılan 35 maçta Türk ekipleri 7, Hollandalılar ise 22 galibiyet aldı, 6 maç da berabere bitti. Türk takımları attıkları 34 gole karşın kalelerinde 79 gol gördü.

Kaynak:Haber Kaynağı