Beşiktaş'a potada yeni sponsor

Beşiktaş'a potada yeni sponsor

Siyah-beyazlı erkek basketbol takımı, yeni sezonda Basketbol Süper Lig'de "Beşiktaş Sompo Japan" adıyla mücadele edecek- Beşiktaş Kulübü Başkanı Orman:- "Kendi marka adımıza değer katacak, çalıştığımız firmalara da bizim değer kattığımız anlaşmalara imza

İSTANBUL (AA) - Beşiktaş Kulübü ile Sompo Japan Sigorta arasında bir yıllık isim sponsorluğu sözleşmesi imzalandı.  

İki taraf arasındaki anlaşmaya göre, Beşiktaş Erkek Basketbol Takımı'nın adının "Beşiktaş Sompo Japan" olarak değiştirildiği kaydedildi.

Sözleşmenin maddi boyutlarıyla ilgili bilgi verilmezken, siyah-beyazlı takımın formasında "Sompo Japan Sigorta" reklamının yer alacağı vurgulandı.   

BJK Akatlar Arena'da düzenlenen imza törenine, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, basketboldan sorumlu yönetim kurulu üyesi Hakan Özköse, Sompo Japan Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Shinobu Arimoto, Sompo Japan Sigorta Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Recai Dalaş ile siyah-beyazlı erkek basketbol takımının teknik heyeti ve oyuncular katıldı. 

İmza töreninde açıklamalarda bulunan Fikret Orman, göreve geldikleri dönemden bu yana sponsorluk anlaşmalarına büyük önem verdiklerini anlatarak, "Kendi marka adımıza değer katacak, çalıştığımız firmalara da bizim değer kattığımız anlaşmalara imza attık. Bu anlaşmaların bir tanesini de bugün basketbol takımımızın ana sponsorluğu için imzalıyoruz" diye konuştu. 

Sompo Japan Sigorta ile kısa süreli bir sözleşme imzalamalarına rağmen bu anlaşmanın uzun süreli olmasını arzu ettiklerini belirten Fikret Orman, "Çok önemli başlangıcın ilk adımını atıyoruz. Anlaşmanın tüm detayları zaman içinde daha şekillenecek. İki tarafın da bu anlaşmanın uzun süreli olması istediğini belirtmek isterim" şeklinde konuştu.

 

- "Çok başarılı bir sezon geçireceğimize inanıyoruz"

 

Fikret Orman, basketbola bu sezon önemli yatırım yaptıklarını kaydederek, şunları söyledi: 

"Maçları Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynayacağız. Seyirci yasağı olan maçlarımızı ise BJK Akatlar Arena'da yapacağız. Basketbola gönül vermiş bütün taraftarımızı maçlara bekliyoruz. İnşallah çok başarılı bir sezon geçireceğimize inanıyoruz."

Sponsorluk anlaşmalarına devam edeceklerini vurgulayan Orman, "Göreve geldiğimizde futbol takımının sponsorluk gelirleri 4 ila 5 milyon dolar civarındaydı. Bu rakam bizimle beraber 40 milyon dolar seviyesine gelmiş durumda. Sponsorluk gelirlerimiz 4-5 milyon dolar iken rakiplerimizin gelirleri bizim 3-4 katımızdı. Şu anda rakiplerimizden yüzde 50 daha fazla sponsorluk geliri elde eden kulüp haline geldik" ifadelerini kullandı. 

 

- "Spor kompleksinin projesine başladık"

 

Fikret Orman, basketbol maçlarını da oynayacakları yeni bir spor kompleksi için proje çalışmalarına başladıklarını kaydetti.

BJK Akatlar Arena'nın kendilerine yetmediğini ifade eden Fikret Orman, "12 ila 15 bin kişi arasında bir salon için çalışmalara başladık. İçinde antrenman salonlarının ve sağlık merkezlerinin bulunduğu bir kompleks yapmak istiyoruz. Projeye başladık. İzin aşamasındayız. Bittiği zaman lansmanını yapacağız" diye konuştu. 

 

- Arimoto: "Beşiktaş, Japonya'da tanınan bir marka"

 

Shinobu Arimoto ise Beşiktaş gibi büyük bir kulübe sponsor oldukları için büyük onur duyduklarını aktararak, şöyle devam etti:

"Beşiktaş, Türkiye'nin en eski ve tanınmış kulüplerinden biri. Sompo Japan Sigorta, Türkiye'de belki çok tanınmıyor ama global ölçekte büyük bir marka. Pazar payı sürekli büyüyor ve gelişiyor. Beşiktaş da aynı zamanda Japonya'da tanınan bir marka. Bu tanınırlığın daha da artacağına inanıyorum. Sompo Japan Sigorta ile Beşiktaş arasındaki iş birliğinin uzun seneler devam edecek bir başarı hikayesi olacağına eminim." 

İmza töreninin son bölümünde siyah-beyazlı erkek basketbol takımının teknik heyeti ve oyuncular da sahneye çıkarken, tören kesilen pastayla sona erdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı