Beşiktaş, UEFA'da 7 basamak çıktı

Beşiktaş, UEFA'da 7 basamak çıktı

Güncellenen Avrupa'nın en iyi kulüpleri sıralamasında Beşiktaş, Liverpool zaferinin ardından 34'üncülüğe yükseldi

ANKARA (AA) - UEFA Avrupa Ligi'nde Liverpool'u eleyen Beşiktaş, Avrupa'nın en iyi kulüpleri sıralamasında 7 basamak birden yükseldi.

UEFA'nın internet sitesinde güncellenen bu sezonun en iyi kulüpleri sıralamasında en büyük çıkışı, Liverpool'u eleyerek UEFA Avrupa Ligi'nde son 16 takım arasında kalan Beşiktaş gösterdi.

Listede 5 Türk takımı yer alırken, siyah-beyazlılar Liverpool karşısında aldığı galibiyetle 41'incilikten 34'üncülüğe çıktı. İngiliz temsilcisi ise 24'üncülükten 32'inci sıraya geriledi. 

İlk iki sırasında Real Madrid ve Barcelona'nın yer aldığı listede, Napoli'ye elenerek Avrupa arenasına veda eden Trabzonspor ise 48. sıradaki yerini korudu.

Listede yer alan diğer Türk takımları ise Galatasaray (63), Kardemir Karabükspor (89) ve Bursaspor (129) oldu. Fenerbahçe ise listede yer almadı.

 

- Türkiye, 12. sırada kalmayı garantiledi

 

Beşiktaş'ın Avrupa arenasındaki başarılı performansı, ülke puanına da önemli katkı sağladı. 

Yunanistan'ı Avrupa kupalarında bu sezon temsil eden son takım Olympiakos'un, Ukrayna'nın Dnipro takımına elenmesiyle Türkiye, 32 bin 600 puanla 12. sıradaki yerini korumayı garantiledi. 

Bu sonuçların ardından, 2016-2017 sezonuna da Süper Lig şampiyonu, UEFA Şampiyonlar Ligi'ne, Türkiye Kupası'nı kazanan takım da UEFA Avrupa Ligi'ne direkt grup aşamasından başlayacak.

Kaynak:Haber Kaynağı