Beşiktaş-Skenderbeu maçından notlar

Beşiktaş-Skenderbeu maçından notlar

Siyah-beyazlı ekibin teknik direktörü Güneş, ligde son oynanan Medicana Sivasspor maçının 11'inde 4 değişiklik yaptı- Cenk Tosun, 11 maç sonra ilk 11'de sahaya çıktı

İSTANBUL (AA) - UEFA Avrupa Ligi H Grubu beşinci maçında Arnavutluk'un Skenderbeu takımını konuk eden Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, ligde son oynanan Medicana Sivasspor maçının 11'inde 4 değişiklik yaptı.

Tecrübeli teknik adam, son lig maçında kadroya alınmayan ve dinlendirilen Gökhan Töre ile sezon başında attığı gollerle dikkati çeken Cenk Tosun'un yanı sıra Kerim Frei ve Necip Uysal'ı ilk 11'de sahaya sürdü.

Sezon başından bu yana tüm resmi maçlarda forma giyen Mario Gomez'in yanı sıra Ricardo Quaresma ile Olcay Şahan'ı yedek kulübesinde oturtan Güneş, belindeki ağrılar nedeniyle dünkü antrenmanı yarıda bırakan Jose Sosa'yı 18 kişilik maç kadrosuna almadı.

Sezonun geride kalan bölümünde olduğu gibi kaleyi Tolga Zengin'e emanet eden Güneş, defansı Andreas Beck, Luiz Rhodolfo, Ersan Adem Gülüm ve İsmail Köybaşı'dan oluşturdu. Defansın önünde Necip Uysal ve Atiba Hutchinson'a görev veren siyah-beyazlı teknik adam, orta alanın sağında Gökhan Töre'yi, ortada Oğuzhan Özyakup'u, sol açıkta ise Kerim Frei'ı oynattı. Beşiktaş'ın ileri ucunda ise Cenk Tosun yer aldı.

Siyah-beyazlı ekipte Gomez, Quaresma ve Olcay Şahan'ın yanı sıra Günay Güvenç, Serdar Kurtuluş, Milosevic ve Tosic, yedek kulübesinde oturdu.

 

- Cenk Tosun 11 maç sonra ilk 11'de

 

Beşiktaşlı futbolcu Cenk Tosun, Skenderbeu karşısında 11 maç sonra ilk 11'de sahaya çıktı.

Sezona iyi başlayan 24 yaşındaki futbolcu, son olarak Arnavutluk temsilcisi ile deplasmanda oynanan ve 1-0 kazanılan maçta ilk 11'de görev yapmıştı.

Ligin geride kalan bölümünde 5 gol atan, UEFA Avrupa Ligi'nde ise henüz golü bulunmayan Cenk Tosun, forma giydiği son 4 karşılaşmada rakip fileleri havalandırmayı başaramadı.

 

- Tribünler boş kaldı

 

Beşiktaş taraftarı, Skenderbeu karşılaşmasına ilgi göstermedi.

Bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde üçüncü kez Atatürk Olimpiyat Stadı'na çıkan siyah-beyazlı ekibi, taraftarı yalnız bıraktı. Yağışlı hava sebebiyle de tribünlerin çok büyük bir bölümü boş kalırken, mücadeleyi 15 bini aşkın sporsever izledi.

Bu arada stadın kuzey ve güney tribününde bulunan taraftarların, yağmur sebebiyle üstü kapalı olan doğu tribününe alındığı gözlendi.

 

- Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki 11. maç

 

Beşiktaş, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Avrupa kupalarındaki 11. maçına Skenderbeu karşısında çıktı.

Siyah-beyazlı takım, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda daha önce oynadığı 10 maçta 5 galibiyet ve 4 beraberlik alırken, sadece bir kez yenildi.

Beşiktaş, bu stattaki tek yenilgisini 3-1'lik sonuçla Belçika'nın Club Brugge takımı karşısında aldı.

Siyah-beyazlılar, bu maçlarda 13 gol atarken, kalesinde ise 8 gole engel olamadı.

 

- Beşiktaş'tan Skenderbeu yönetimine yemek

 

Beşiktaş Kulübü, karşılaşma öncesinde Skenderbeu yönetimi ve UEFA delegesine yemek verdi.

Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Karacan ile siyah-beyazlı idareciler, Skenderbeu Kulübü Asbaşkanı Arlind Boshku, genel menajer Gerhard Takaj, sportif direktör Haris Fakic ile UEFA delegesi Charles Schaack ve Arnavutluk'un İstanbul  Başkonsolosu Agron Tare, bir restoranda verilen dostluk yemeğinde bir araya geldi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı