Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'nde 2'de 2 yaptı

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'nde 2'de 2 yaptı

Siyah-beyazlı takım, UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu ikinci maçında Almanya'nın Leipzig takımını 2-0 yenerek puanını 6'ya çıkardı ve liderliğini sürdürdü- Beşiktaş, Vodafone Park'ta ilk Şampiyonlar Ligi galibiyetine imza attı- Siyah-beyazlı ekip, bir Alma

 

 Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu ikinci maçında Almanya'nın Leipzig takımını 2-0 yenerek 2'de 2 yaptı.

Rakibini Vodafone Park'ta konuk eden siyah-beyazlı ekip, ilk yarıda bulduğu gollerle 2-0 öne geçti. İkinci yarıda kontrollü bir oyun sergileyen Beşiktaş, karşılaşmayı bu sonuçla kazandı.

Grubundaki ilk maçında Porto'yu deplasmanda 3-1 mağlup eden siyah-beyazlılar, ikinci karşılaşmayı da kazandı. Puanını 6'ya yükselterek liderliğini sürdüren Beşiktaş, gruptan çıkma adına önemli bir adım daha attı.

Şampiyonlar Ligi'nde 7. kez mücadele eden Beşiktaş, bu organizasyonda ilk kez üst üste iki karşılaşmayı kazandı. Siyah-beyazlılar ayrıca, grupta ilk 2 maçını kazanan ilk Türk takımı oldu.

 

- Vodafone Park'ta ilk Şampiyonlar Ligi galibiyeti

 

Beşiktaş, Leipzig'i mağlup ederek Vodafone Park'ta ilk Şampiyonlar Ligi galibiyetine imza attı.

Geçen sezon Avrupa'nın en büyük futbol organizasyonunda Vodafone Park'ta rakiplerini 3 kez konuk eden ancak bu maçları beraberlikle tamamlayan siyah-beyazlı ekip, bu stattaki 4. karşılaşmasında galibiyet almasını bildi.

Beşiktaş, ayrıca Vodafone Park'ta galibiyet serisini de sürdürdü. Geçen sezon Avrupa Ligi'nde son 3 maçında Hapoel Beer-Sheva, Olympiakos ve Olympique Lyon'u yenen siyah-beyazlı ekip, buna Leipzig'i de ekledi.

Siyah-beyazlı ekip, stadında yaptığı Avrupa kupası maçlarında yenilmeme alışkanlığını da sürdürdü.

Geçen sezon Şampiyonlar Ligi'nde evindeki 3 maçı beraberlikle tamamlayan Beşiktaş, Avrupa Ligi'ndeki 3 karşılaşmayı da kazandı. Leipzig'i mağlup eden siyah-beyazlılar, Vodafone Park'taki 7 karşılaşmada 4 galibiyet ve 3 beraberlik aldı.

 

- İç sahada başarılı sonuçlarını sürdürdü

 

Beşiktaş, Leipzig'e üstünlük sağlayarak Avrupa kupalarında son 5 sezonda iç sahadaki başarılı performansını da sürdürdü.

Siyah-beyazlı takım, söz konusu sezonlarda evinde 18 karşılaşmaya çıkarken, 10. galibiyetini aldı. Bu süreçte sadece 2014-2015 sezonunda, Avrupa Ligi maçında Club Brugge'e 3-1 mağlup olan Beşiktaş, 7 karşılaşmadan da beraberlikle ayrıldı.

Evindeki 18 maçta 30 gol atan siyah-beyazlılar, kalesinde ise 16 gol gördü.

 

- Son 23 maçın 22'sinde gol attı

 

Leipzig karşısında 2 gol bulan Beşiktaş, Avrupa kupalarında hücumdaki etkili oyununu sürdürdü.

Siyah-beyazlı ekip, Avrupa'da oynadığı son 23 maçın 22'sinde gol atmış oldu. Bu süreçte sadece geçen sezon Şampiyonlar Ligi'nde 6-0 mağlup olduğu Dinamo Kiev'e gol atamayan Beşiktaş, diğer 22 karşılaşmada topu filelerle buluşturmasını bildi.

 

- Alman takımlarını ilk kez yendi

 

Beşiktaş, Alman ekiplerine karşı ilk galibiyetini aldı.

Daha önce bu ülke temsilcileriyle 7 kez karşı karşıya gelen ancak galibiyet alamayan siyah-beyazlı ekip, tarihinde ilk kez karşılaştığı Leipzig'i 2-0 yenerek bu şanssızlığını kırdı.

Alman temsilcilerine önceki 7 maçta sadece 2 gol atabilen Beşiktaş, bu ülke takımlarından Leipzig'e 2 gol birden atma başarısı gösterdi.

 

- Yine erken gol

 

Porto maçında 13. dakikada 1-0 öne geçen Beşiktaş, Leipzig karşısında da erken gol buldu.

Siyah-beyazlı ekip, mücadelenin 11. dakikasında Ryan Babel'in topu filelerle buluşturmasıyla 1-0 öne geçti.

Beşiktaş, yine Porto karşılaşmasındaki gibi ilk yarıda 2 gol atarak rakibine üstünlük sağladı.

 

- 14 maç sonra gol yemedi

 

Beşiktaş, Avrupa kupalarında 14 maç sonra kalesini gole kapadı.

Avrupa'da son olarak 2015-2016 sezonunda Skenderbeu'yu 2-0 yendiği karşılaşmada rakip oyunculara gol izni vermeyen siyah-beyazlı ekip, sonraki 14 maçta gol yemişti. Beşiktaş, Leipzig'i 2-0 yenerek uzun bir aradan sonra Avrupa maçlarında gol yemedi.

 

- Babel ve Talisca'dan gollere devam

 

Siyah-beyazlı ekipte Babel ile Anderson Talisca, bu sezonki ikinci Şampiyonlar Ligi maçında da gol atmayı başardı.

Babel 11. dakikada takımını 1-0 öne geçirirken, Talisca ise 43. dakikada farkı 2'ye çıkaran gole imza attı.

Porto karşılaşmasında gol sevinci yaşayan Babel'in yanı sıra Talisca da siyah-beyazlı formayla Avrupa'da 5. golüne ulaştı.

 

- Cenk ve Quaresma'dan güzel asistler

 

Beşiktaş'ın golcü oyuncusu Cenk Tosun, ilk golün hazırlayıcısı oldu.

Sol kanatta rakiplerinden güzel hareketlerle sıyrılan Cenk, meşin yuvarlağı Babel ile buluşturarak ilk gole katkıda bulundu.

Ricardo Quaresma ise 43. dakikada şık bir ortayla Talisca'yı topla buluşturdu. Porto maçında Quaresma'nın ortasında kafayla meşin yuvarlağı filelere gönderen Talisca, Leipzig karşısında da aynı şekilde takımını 2-0 öne geçirdi.

 

- Caner'den Talisca'ya sert tepki

 

Maçın 17. dakikasında ani gelişen Leipzig atağını faulle kesen Caner Erkin, topa hamle yapmakta geciken takım arkadaşı Talisca'ya sert tepkide bulundu.

Caner, hakemin sarı kart göstermesinin ardından el kol hareketleriyle Talisca'ya tepkisini gösterdi.

 

- Taraftarlardan şampiyonluk şarkıları

 

Maç boyunca takımlarına büyük destek veren siyah-beyazlı taraftarlar, son dakikalarda şampiyonluk şarkıları söyledi.

Taraftarlar, karşılaşmanın bitmesinin ardından başta teknik direktör Şenol Güneş olmak üzere oyuncuları alkışlarla tribünlere çağırdı. Galibiyeti doyasıya yaşayan siyah-beyazlılar, bu sefer Caner Erkin'e üçlü çektirdi. Taraftarlar, soyunma odasına giden Güneş ve oyuncularını bir kez daha sahaya davet ederek, galibiyeti kutladı.

 

- Leipzig ilk yarıda değişikliğe gitti

 

Leipzig Teknik Direktörü Ralph Hasenhüttl, ilk yarıda değişikliğe gitti.

Hasenhüttl, maç öncesi oynayıp oynamayacağı belli olmayan ancak ilk 11'de sahaya çıkan Naby Keita'yı öncelikle kenara alıp Lukas Klostermann'ı devreye sokmayı düşündü. Tabelada bu iki oyuncunun numarası yer alırken, Leipzig teknik direktörü, daha sonra kararından vazgeçti ve 5 dakika sonra Klostermann'ı Timo Werner'in yerine sahaya sürdü.

Konuk takımın çalıştırıcısı, ikinci yarının ilk 15 dakikasında 2 değişiklik hakkını da kullandı. İkinci yarıya Willi Orban-Kevin Kampl değişikliğiyle başlayan Leipzig'de 59. dakikada ise Galatasaray'ın eski futbolcusu Bruma, Keita'nın yerine oyuna dahil oldu.

 

- Stat ışıklarının sönmesiyle maç durdu

 

Karşılaşmanın 60. dakikasında stadın bazı ışıklarının sönmesi nedeniyle oyun 10 dakika durdu.

Maçın hakemi Sergei Karasev, yaşanan arızayla ilgili yetkililerden bilgi aldı. Karşılaşmanın hakemleri ve iki takım oyuncuları, yaşanan kesintiden dolayı soyunma odasına yöneldi. Hakemler ve Leipzig ekibi, içerde ışıkların yanmasını beklerken, Beşiktaşlı oyuncular, kısa süre içinde sahaya gelerek maçın başlamasını bekledi.

Karşılaşma, 10 dakikalık bekleyişin ardından ışıkların gelmesiyle devam etti.

Stat: Vodafone Park
Hakemler: Sergie Karasev, Anton Averianov, Tikhon Kalugin
Beşiktaş: Fabri, Medel (Necip dk. 60), Pepe, Tosic, Caner, Atiba, Oğuzhan, Quaresma, Babel, Talisca (Tolgay dk. 71), Cenk (Negredo dk. 79)
Yedekler: Tolga, Mitrovic, Mustafa, Lens
Teknik Direktör: Şenol Güneş
RB Leibzig: Gulacsi, Ilsanker, Orban (Kampl dk. 46), Upamecano, Halstenberg, Keita (Bruma dk. 59), Demme, Sabitzer, Forsberg, Werner (Klostermann dk. 32), Augistin
Yedekler: Mvogo, Bernardo, Poulsen, Laimer
Teknik Direktör: Ralph Hasenhüttl
Goller: Babel (dk. 11), Talisca (dk. 43) (Beşiktaş)
Sarı kartlar: Caner, Fabri (Beşiktaş), Orban, Keita (RB Leibzig)

Etiketler :