Beşiktaş, olimpiyat şampiyonu çıkarma hedefinde

Beşiktaş, olimpiyat şampiyonu çıkarma hedefinde

Siyah-beyazlı kulübün başkanı Orman:- "İnşallah olimpiyat şampiyonlarının kulübümüzden çıkmasına gayret edeceğiz. Çocukların korunmasını ve eğitimini güvence altına aldığımızı beyan ediyoruz"

İSTANBUL (AA) - Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, çocuklara ve altyapıya verdikleri öneme değinerek, olimpiyat şampiyonu sporcu yetiştirmek istediklerini söyledi.

Anadolu Hisarı Yerleşkesi'nde Marmara Üniversitesi ile yaptıkları işbirliğinin tanıtım toplantısında açıklamada bulunan Orman, siyah-beyazlı taraftarların altyapıdan çıkan sporculara sempatiyle baktığını vurgulayarak, "Beşiktaş, altyapıya, çocuklara ve onların eğitimine önem veren bir kurumdur. Tarihimize baktığımızda bütün branşlarda sporcular yetiştirdik. Dünyada gelişmiş tekniklerden bir tanesi de çocuk koruma programı. Emrah Bayraktar ve ekibi bunu çok istediler ve yapmak için benimle istişare ettiler. Ben de kendilerini destekledim. Bunun oluştuğunu görmek camia başkanı olarak beni çok memnun ediyor" diye konuştu.

Türkiye'de altyapı sorunu olduğunu anlatan Fikret Orman, "80 milyon içinden futbolcu, basketbolcu, voleybolcu ve güreşçi çıkartamıyoruz. Bu çocuklar yurt dışında yetişip, burada yetişmiyorsa sistemde bir yanlışlık vardır. Bundan sonra altyapıya, eğitime ve çocukların kişisel gelişimine yatırım yapacağız. İnşallah olimpiyat şampiyonlarının kulübümüzden çıkmasına gayret edeceğiz. Çocukların korunmasını ve eğitimini güvence altına aldığımızı beyan ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından Marmara Üniversitesi ile Beşiktaş Kulübü arasında "Sporda çocuk koruma eğitim programı" işbirliği anlaşması imzalandı. Organizasyon, hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı