Beşiktaş-Kayserispor maçından notlar

Beşiktaş-Kayserispor maçından notlar

Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, Akhisar Belediyespor maçının kadrosuna göre ilk 11'de iki değişiklik yaptı- Defans kurgusunda değişikliğe giden Güneş, Serdar Kurtuluş'un yerine Beck'e, Delgado'nun yerine de Tosic'e görev verdi- Vodafone Arena'dak


İSTANBUL (AA) - Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında Kayserispor'u konuk eden Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, Akhisar Belediyespor maçının ilk 11'inde iki değişiklik yaparak takımını sahaya sürdü.

Tecrübeli teknik direktör, geçen hafta Akhisar Belediyespor ile 3-3 berabere kaldıkları maçın kadrosundan Serdar Kurtuluş ve Alexis Delgado'yu yedeğe çekti. Bu futbolcuların yerine savunmanın sağında cezası biten Andreas Beck görev alırken, stoperde ise Dusko Tosic forma giydi.

Siyah-beyazlı takımda hafta içinde ayak bileğini burkan ve tedavisi yapılan Oğuzhan Özyakup ise ilk 11'deki yerini aldı.

Beşiktaş maça Tolga Zengin, Andreas Beck, Dusko Tosic, Marcelo Guedes, İsmail Köybaşı, Atiba Hutchinson, Oğuzhan Özyakup, Ricardo Quaresma, Jose Sosa, Olcay Şahan ve Mario Gomez ilk 11'i ile çıktı.

Ev sahibi takımda Denys Boyko, Alexis Delgado, Necip Uysal, Serdar Kurtuluş, Kerim Frei, Gökhan Töre ve Cenk Tosun ise yedek soyundu.

Siyah-beyazlı ekipte Tolgay Arslan, Veli Kavlak ve Mustafa Pektemek ise maçın 18 kişilik kadrosuna alınmadı.


- Savunma kurgusunda değişiklik


Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, Kayserispor karşısında savunma kurgusunda revizyon yaptı.

Akhisar Belediyespor ile 3-3 berabere kalınan karşılaşmada yaptığı hatalar nedeniyle eleştirilerin hedefi olan Delgado'yu yedek kulübesinde oturtan Güneş, bu oyuncunun yerine stoperde Tosic'i görevlendirdi.

Savunmanın ortasında Marcelo ile görev yapan Tosic, ligde 6 maç aradan sonra ilk 11'de şans buldu.

Güneş, savunmanın sağında ise Serdar Kurtuluş'un yerine cezası biten Beck'e forma verdi.


- Ligdeki 1903. maç


Beşiktaş, Kayserispor karşılaşmasıyla Süper Lig'deki 1903. maçına çıktı.

1903 yılında kurulan siyah-beyazlı kulüp, 1959 yılından bu yana düzenlenen en üst seviye ligdeki 1903. maçını Kayserispor ile oynadı.

Beşiktaş, Süper Lig'de şu ana kadar oynadığı 1902 maçtan 1021 galibiyet, 529 beraberlik ve 352 mağlubiyetle ayrıldı.

Bu maçlarda 3053 gol atan siyah-beyazlılar, kalesinde ise 1589 gol gördü.


- Vodafone Arena doldu


Beşiktaşlı taraftarlar, Kayserispor ile oynanan önemli maçta takımlarının yanında oldu.

Siyah-beyazlı taraftarlar, açılışının ardından takımlarının Vodafone Arena'daki ikinci maçına da büyük ilgi gösterdi ve tribünleri tamamen doldurdu.

Takımlarını coşkuyla destekleyen taraftarlar, tribünde Türkçe, İngilizce, Almanca ve Portekizce "Biz inandık, siz de inanın" yazılı pankartlar açtı.

Kayserispor'un az sayıda taraftarı da kendilerine ayrılan bölümden maçı takip etti.


- Şampiyonlar Vodafone Arena'da


Beşiktaş'ın 2. ligde şampiyon olan kadın voleybol takımı ve futbol takımının yanı sıra deniz küreğinde şampiyonluk yaşayan kürek takımı ile Okullararası Dünya Jimnastik Şampiyonası'na katılmaya hak kazanan cimnastik takımı, Vodafone Arena'da tur attı.

Kazandıkları kupalarla tribünleri selamlayan sporculara, siyah-beyazlı taraftarlar sevgi gösterisinde bulundu.


- Maç iki dakika geç başladı


Karşılaşma, Kulüpler Birliği Vakfının, geçen hafta Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan maçta yaşanan olaylara dikkati çekmek amacıyla aldığı karar doğrultusunda 2 dakika geç başladı.

Bu sürede maçın hakemleri ile iki takımın oyuncuları, orta yuvarlak çizgisinde karışık halde omuz omuza durdu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :