Beşiktaş, fırsatı değerlendiremedi

Beşiktaş, fırsatı değerlendiremedi

- Siyah-beyazlı takım, Süper Lig'in 9. haftasında evinde Medipol Başakşehir ile 1-1 berabere kaldı - Ligdeki son galibiyetini 5. haftada Atiker Konyaspor'u yenerek alan Beşiktaş, üst üste 4. maçta galibiyet alamayarak 10 puan yitirdi - Siyah-beyazlı ekip,


İSTANBUL (AA) - Süper Lig'de 9. haftanın kapanış maçında evinde Medipol Başakşehir ile 1-1 berabere kalan Beşiktaş'ta puan kayıpları sürdü.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Monaco'yu yenerek ligdeki zorlu maça moralli çıkan siyah-beyazlı ekip, Medipol Başakşehir karşısında pozisyon üretmekte zorlandı.

Son dakikalarda yorulan Beşiktaş, rakibiyle 1-1 berabere kalarak 1 puana razı olmak zorunda kaldı.


- Uzatmadaki baskı galibiyeti getirmedi


Maçın 89. dakikasında eski oyuncusu Kerim Frei'in golüyle 1-0 geriye düşen Beşiktaş, uzatma dakikalarında rakibine büyük baskı kurdu.

Mücadelenin 90+2. dakikasında Dusko Tosic'in golüyle 1-1 beraberliği yakalayan siyah-beyazlı ekip, kalan dakikalarda üst üste kornerler kullanırken 90+5. dakikada Ricardo Quaresma'nın geliştirdiği atakta Alvaro Negredo ile bulduğu pozisyonu değerlendiremedi ve sahadan beraberlikle ayrıldı.


- Galibiyeti unuttu


Beşiktaş, ligde üst üste 4. maçında galibiyet alamadı.

Süper Lig'deki son galibiyetini 5. haftada Atiker Konyaspor'u sahasında 2-0 yenerek alan siyah-beyazlılar, sonraki 4 karşılaşmada ikişer beraberlik ve yenilgi aldı. Ligin 6. haftasında Fenerbahçe'ye 2-1 yenilen ve 7. haftada Vodafone Park'ta Trabzonspor ile 2-2 berabere kalan Beşiktaş, 8. haftada ise Gençlerbirliği'ne dış sahada 2-1 yenildi.

9. haftadaki Medipol Başakşehir maçını 1-1 beraberlikle tamamlayan siyah-beyazlı ekip, son 4 haftada 10 puanlık kayıp yaşadı.

Son 2 sezonun şampiyonu Beşiktaş, teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde ligde ilk kez üst üste 4 maçta puan kaybetti.


- Galatasaray'ın puan kaybını değerlendiremedi


Beşiktaş, 9. haftada Fenerbahçe ile evinde 0-0 berabere kalan lider Galatasaray'ın puan kaybını değerlendirme fırsatını kaçırdı.

9. haftaya Galatasaray'ın 8 puan gerisinde giren siyah-beyazlı takım, berabere kalınca puanını 15'e çıkarabildi. Beşiktaş, 9. hafta sonunda 23 puana ulaşan Galatasaray'ın yine 8 puan gerisinde kaldı.

Son 4 haftada sadece 2 puan alabilen siyah-beyazlı ekip, bu sonuçla 7. sırada yer aldı.


- İç sahada yenilmezlik 32 maça çıktı


Beşiktaş, ligde iç sahadaki yenilmezliğini 32 maça çıkardı.

Siyah-beyazlı ekip, evinde yaptığı son 32 lig maçında yenilgi görmedi. Süper Lig'de ev sahibi olduğu bir maçta son yenilgisini 2015-2016 sezonunun 13. haftasında, 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda Teleset Mobilya Akhisarspor'a 2-0 mağlup olarak alan siyah-beyazlı takım, bu yenilginin ardından oynadığı 32 iç saha mücadelesinde rakiplerine galibiyet şansı vermedi.

Beşiktaş, 6'sı 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim, 1'i Atatürk Olimpiyat, 25'i de Vodafone Park'ta olmak üzere ligde evindeki son 32 maçta 26 galibiyet ve 6 beraberlikle 84 puan topladı. Bu karşılaşmalarda rakip fileleri 79 kez havalandıran siyah-beyazlılar, 24 gol yedi.


- Caner Erkin cezalı


Son maçlarda kırmızı kartlardan dolayı oyuncularını kaybeden ve sonraki haftada bu isimleri kullanamayan Beşiktaş'ta 9. haftada da Caner Erkin cezalı duruma düştü.

Ligde daha önce Kardemir Karabükspor, Fenerbahçe ve Trabzonspor karşısında aynı durumu yaşayan ve Medipol Başakşehir karşısında 4. kez sarı kart gören Caner, cezası nedeniyle 10. haftada Aytemiz Alanyaspor ile oynanacak karşılaşmada forma giyemeyecek.


- Tosic'ten ikinci gol


Beşiktaş'a 90+2. dakikada beraberlik golünü kazandıran Dusko Tosic, ligde bu sezon ikinci kez gol sevinci yaşadı.

Süper Lig'de ilk golünü 3. haftada Bursaspor'a atan Tosic, Medipol Başakşehir karşısında topu kafayla fileleri göndererek takımının aldığı 1 puanda etkili oldu.


- Hakem ve Avcı'ya tepki


Beşiktaşlı taraftarlar, maç sonrası hakem Mete Kalkavan ile Abdullah Avcı'ya tepki gösterdi.

Siyah-beyazlılar, Kalkavan'a yönetiminden dolayı tepki gösterirken, Avcı'yı ise son dakikalarda futbolcularının oyunu yavaşlatması gerekçesiyle protesto etti.


- Ampute Milli Takımı, şampiyon olduğu statta


Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenen Avrupa Ampute Futbol Federasyonu (EAFF) Avrupa Şampiyonası'nda şampiyonluğa ulaşan Ampute Milli Takımı, mutlu sona ulaştığı Vodafone Park'ta bir kez daha taraftarların önüne çıktı.

Maçın devre arasında sahaya tek tek çağrılan milli oyuncular ve teknik heyet, şampiyonluk kupasıyla taraftarları selamladıktan sonra üçlü çektirdi.

Ampute Milli Takımı, Vodafone Park'ta oynanan final maçında İngiltere'yi 2-1 mağlup ederek şampiyonluğa ulaşmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :