Beşiktaş fırsat tepti

Beşiktaş fırsat tepti

Siyah-beyazlılar, Fenerbahçe ile berabere kalarak, hem liderle puan farkını azaltma hem de haftayı yenilgiyle kapayan üçüncü sıradaki Galatasaray ile puan farkını açma fırsatlarını kullanamadı

İ Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'deki derbi maçta lider Fenerbahçe ile 1-1 berabere kalarak, son 4 haftaya girilirken, zirveyle aradaki puan farkını azaltma ve üçüncü sıradaki Galatasaray ile puan farkını açma fırsatlarını tepti.

Siyah-beyazlılar, son 32 dakikasını 10 kişi ve uzatma bölümünü de 9 kişi olarak tamamladığı maçta, lider Fenerbahçe ile berabere kalıp, puanını 55'e çıkardı ve ikinci sıradaki yerini korudu.

Bitime 4 hafta kala, Fenerbahçe ile Beşiktaş arasındaki 12 puanlık fark korunurken, Kasımpaşa'ya mağlup olan üçüncü sıradaki Galatasaray ile Beşiktaş arasındaki puan farkı ise 2'ye çıktı.

 

- Bu sezon derbi galibiyetine hasret kaldı

 

Beşiktaş, bu sezon derbi galibiyetine hasret kaldı.

Bu sezon Galatasaray ile oynadığı 2 derbiyi de kaybeden siyah-beyazlılar, Fenerbahçe ile de 2 maçta berabere kaldı.

Beşiktaş, en son derbi galibiyetini geçen sezonun ikinci yarısında  BJK İnönü Stadı'ndaki maçta 3-2'lik skorla Fenerbahçe'ye karşı elde etmişti.

 

- Motta, ilk golünü derbide attı

 

Beşiktaş'ın beraberlik golünü atan Ramon Motta, siyah-beyazlı formayla ilk golünü Fenerbahçe derbisinde kaydetti.

Sezon başında transfer edilen Brezilyalı futbolcu, daha önce oynadığı 22 lig maçında gol atamamıştı. Siyah-beyazlı formayla çıktığı 23. lig maçında golle buluşan Motta, 58. dakikada, ikinci sarı karttan gördüğü kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı.

 

- Jones, Veli, Motta ve İsmail cezalı

 

Beşiktaş'ta Fenerbahçe derbisinde sarı ve kırmızı kart gören 4 futbolcu cezalı duruma düştü.

Derbinin henüz 7. dakikasında sarı kart gören Jermaine Jones ile 58. dakikada kırmızı kartla cezalandırılan Ramon Motta, 64. dakikada sarı kart gören Veli Kavlak ve 90+3. dakikada kırmızı kart gören İsmail Köybaşı, cezalı oldu.

Daha önce 3 sarı kartı bulunan Jones, Fenerbahçe derbisinde dördüncü sarı kartını gördü. Motta ise ikinci sarı kartını görüp, kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Veli, bu sezon 8. sarı kartına ulaşırken, İsmail Köybaşı ise uzatmalarda kırmızı kart görerek, takımını 9 kişi bıraktı.

Dört futbolcu da siyah-beyazlıların gelecek hafta deplasmanda oynayacağı Sivasspor maçında forma giyemeyecek.

 

- Motta üçüncü kez "kızardı"

 

Beşiktaş'ın Brezilyalı futbolcusu Motta, bu sezon üçüncü kez kırmızı kartla cezalandırıldı.

Motta, daha önce 11. haftada Kayserispor ve 15. haftada  oynanan Kasımpaşa maçlarında kırmızı kart görmüştü. İsmail Köybaşı ise bu sezon ilk kez kırmızı kart gördü.

Bu arada siyah-beyazlıların, bu sezon gördüğü kırmızı kart sayısı da toplam 8'e çıktı. 

Sezonun ilk yarısında Kadıköy'de oynanan Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde de Necip Uysal, 69. dakikada kırmızı kart görerek, takımını 10 kişi bırakmıştı.

 

- 4 maçtır gol yiyorlar

 

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'de oynadığı son 4 maçta da kalesinde gol gördü.

En son 3-0 kazandığı 26. haftadaki Akhisar Belediyespor maçında kalesini rakibe kapatan siyah-beyazlılar, daha sonra Kardemir Karabükspor (0-1), Kayserispor (2-1), Torku Konyaspor (1-1) ve son olarak da Fenerbahçe (1-1) maçlarında goller yedi.

 

- Bilic yerinde duramadı

 

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, maç boyunca yedek kulübesinin önünde yerinde duramadı.

Bazı pozisyonlarda hakeme tepki gösteren, bazen de oyuncularını uyaran Hırvat teknik adam, yağmurda ıslanmasına rağmen yağmurluk giymeyip, ceketiyle saha kenarında yer aldı.

Maçın 78. dakikasında Sow ile İsmail Köybaşı arasında yaşanan gerginlikte sahaya giren Bilic, iki futbolcuyu yatıştırmaya çalıştı. 

 

- Fenerbahçe'den centilmenlik dersi

 

Karşılaşmanın 88. dakikasında yaşanan tartışmalı bir pozisyonun ardından Fenerbahçeli futbolcular, lehlerine verilen endirekt vuruşta topun auta atılmasına karar verdiler.

Topun Beşiktaş'ta olduğu dakikada Jones'un sakatlığı nedeniyle hakem Halis Özkahya oyunu durdurdu. Yapılan tedavinin ardından Özkahya, hakem atışıyla maçı başlatıp, topu Dany'nin önüne bıraktı. Bu futbolcu da topu ayağıyla havaya kaldırıp, kafasıyla kaleci Tolga'ya gönderdi. Halis Özkahya, bu pozisyonun ardından maçı durdurup, Dany'ye sarı gösterdi ve Fenerbahçe lehine endirekt atış kararı verdi.

Ceza sahası önünde sağ çaprazda tehlikeli bir noktadan kullanılacak endirekt vuruş öncesi topun başına gelen Caner Erkin, takım arkadaşlarının da kararıyla topu bilinçli olarak auta gönderdi ve centilmenlik dersi verdi.

Beşiktaşlı taraftarlar, bu pozisyon sonrası Fenerbahçe takımını alkışlarken, hakem Halis Özkahya'yı da protesto etti.

Kaynak:Haber Kaynağı