Beşiktaş-Bursaspor maçından notlar

Beşiktaş-Bursaspor maçından notlar

- Siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Şenol Güneş, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Dinamo Kiev ile oynanan mücadeleye göre Bursaspor karşısında 3 değişiklik yaptı- Sarı kart cezalısı Quaresma'nın yerine Cenk Tosun forma giyerken, Dinamo Kiev maçında kırmızı


İSTANBUL (AA) - Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında Bursaspor'u konuk eden Beşiktaş'ın teknik direktörü Şenol Güneş, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Dinamo Kiev ile oynanan mücadeleye göre kadroda 3 değişiklik yaptı.

Güneş, takımının Ukrayna temsilcisine 6-0 yenildiği maçta ilk kırmızı kartı gören Andreas Beck'e Bursaspor maçında yedekler arasında yer verdi. Alman oyuncunun yerine Fenerbahçe ile oynanan derbi mücadelesinde olduğu gibi Gökhan Gönül, savunmanın sağında şans buldu.

Sarı kart cezası nedeniyle Bursaspor maçında kadroda yer almayan Ricardo Quaresma'nın yerine ise ilk 11'de Cenk Tosun, görev aldı. Dinamo Kiev karşısında yedekler arasında yer alan ve sonradan oyuna dahil olan Cenk, forvette gol aradı.

Siyah-beyazlı takımın Şampiyonlar Ligi'ndeki son maçında kırmızı kart gören oyunculardan biri olan Vincent Aboubakar, Bursaspor mücadelesinde ilk 11'de sahaya çıktı. Rahatsızlığı nedeniyle Fenerbahçe karşılaşmasında yedekler arasında yer alan ve sonradan oyuna giren Aboubakar, Dinamo Kiev maçında gördüğü kırmızı karta rağmen ilk 11'de şans buldu ve orta sahanın sağında görev aldı. Olcay Şahan ise orta sahanın solunda oynadı.


- Necip Uysal, 4 maç sonra ilk 11'de


Şenol Güneş, savunmaya dönük orta sahada da değişikliğe gitti ve Atiba Hutchinson'ın yanında Necip Uysal'ı görevlendirdi.

Tolgay Arslan'ın yerine ilk 11'de forma giyen Necip, ligde 4 maç sonra ilk 11'de oynama fırsatı yakaladı. Son olarak Gençlerbirliği karşılaşmasında ilk 11'de oynayan siyah-beyazlı futbolcu, Trabzonspor ve Adanaspor maçlarında kadroda yer alamamıştı. Medipol Başakşehir karşısında yedek soyunmasına rağmen oynama şansı yakalayamayan Necip, Fenerbahçe mücadelesinde de sonradan oyuna dahil olmuştu.

Beşiktaş'ta Andreas Beck ve Tolgay Arslan'ın yanı sıra Tolga Zengin, Atınç Nukan, Gökhan İnler, Kerim Frei ve Ömer Şişmanoğlu yedekler arasında yer aldı.


- Siyah-beyazlı taraftarlardan büyük destek


Dinamo Kiev mücadelesinde alınan 6-0'lık yenilginin ardından Beşiktaşlı taraftarlar, Bursaspor karşısında takımlarını yalnız bırakmadı.

Siyah-beyazlı taraftarlar, tribünleri tamamen doldururken diğer karşılaşmalarda olduğu gibi Doğu Tribünü'nde küçük boşluklar görüldü.

Taraftarlar, Dinamo Kiev maçındaki hakem kararlarına tepki olarak "UEFA Mafia" yazılı pankartlar açtı. Siyah-beyazlılar, maç öncesinde toplu olarak oyuncuları tribünlere çağırarak moral verdi.


- Bursaspor'da sakat Sivok'un yerine Ertuğrul Ersoy oynadı


Bursaspor'da sakatlığı nedeniyle son anda kadrodan çıkarılan Tomas Sivok, eski takımına karşı forma giyemedi.

Bu oyuncunun yerine savunmanın göbeğinde Ertuğrul Ersoy, şans yakaladı.


- Bursasporlu taraftarlar, 6 yıl sonra Beşiktaş maçına geldi


Bursasporlu taraftarlar, 6 yıl sonra takımlarının Beşiktaş ile yaptığı deplasman maçında tribündeki yerlerini aldı.

Yaklaşık 40 otobüsle yola çıkan konuk takım taraftarları, güvenlik önlemleri altında iki kafile halinde stada ulaştı. Mücadeleyi 2 bine yakın Bursasporlu taraftar, kendilerine ayrılan bölümden izledi.

İki takım taraftarları zaman zaman karşılıklı tezahüratlarda bulundu. Her iki grup zaman zaman küfürlü tezahürat yaptı.


- Bursaspor, Vodafone Arena'ya ikinci kez konuk oldu


Beşiktaş, Bursaspor'u Vodafone Arena'da ikinci kez konuk etti.

Yeşil-beyazlı takım, geçen sezon Vodafone Arena'nın açılış maçında siyah-beyazlı takıma konuk olmuş ve sahadan 3-2 mağlup ayrılmıştı.

Karşılaşma öncesinde Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulunun verdiği dostluk yemeğinde, her iki kulübün yöneticileri bir araya geldi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :