BESAŞ'tan süt üreticilerine kırsal kalkınma desteği

BESAŞ'tan süt üreticilerine kırsal kalkınma desteği

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Keles, Orhaneli, Harmancık ve Büyükorhan'da yaşayan üreticilere, süt alımlarıyla maddi katkı sağlandı

BURSA (AA) - Bursa Büyükşehir Belediyesinin, dağ ilçeleri olarak bilinen Keles, Orhaneli, Harmancık ve Büyükorhan'da kırsal kalkınmaya destek amacıyla kurduğu BESAŞ Süt Ürünleri Tesisi için 9 ayda 2 bin 200 ton süt alınan bölge üreticisine 2 milyon lira ödendi.

BESAŞ Genel Müdürü Mustafa Bektaş, yaptığı yazılı açıklamada, kırsal kalkınmayı sağlamak amacıyla Keles'te kurulan tesisin, tarım kalkınma kooperatifi ile birliklerden geçen yılın kasım ayından bu sene haziran sonuna kadar 2 bin 200 ton süt aldığı, buna karşılık üreticilere 2 milyon lira ödediğini bildirdi.

Süt alımlarını şahıslardan yapmadıklarını belirten Bektaş, Pınarcık, Dağdibi ve Baraklı mahalleleri, Harman, Demirci, Yunuslar Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri ve Keles Süt Üreticileri Birliğini aracı olarak kullandıklarını aktardı.

Bektaş, BESAŞ Süt ve Süt Ürünleri Fabrikası'nda üretimde salt kar amacı güdülmediği, faaliyetlerde kamu yararının gözetildiğini ve kırsal bölge insanının yaşam kalitesini artırma ve hayvancılığın daha kaliteli yapılabilmesini sağlamak için eğitim faaliyetlerinin de sürdürüldüğünü ifade ederek, "9 ay gibi kısa bir sürede 2 milyon liralık katkı sağlamak ve buradan elde edilen geliri çiftçilerin eğitiminde kullanmak, yatırımın hedefine ulaştığını gösteriyor" değerlendirmesinde bulundu. 

Süt ve süt ürünleri fabrikasının son teknolojiyle donatıldığını, kilit makinelerinin dünya standartlarında olduğunu ve yurt dışından getirilerek Keles'te kurulduğunu anlatan Bektaş, tesiste topluma sağlıklı ürünlerin ulaşması için gerekli tüm önlemlerin alındığını, Sağlık Bakanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının belirlediği kriterlerin eksiksiz yerine getirildiğini vurguladı.

BESAŞ'ın, Keles Süt ve Süt Ürünleri Tesisi'nde hiçbir kimyasal madde kullanılmadan üretilen "gurme kaşar"ın, 440 bin adetlik satış rakamıyla firmanın 9 aylık satış çizelgesinde ilk sırada yer aldığına işaret eden Bektaş, bunu 380 bin satışla ayran ve 160 bin satışla yoğurdun izlediği bilgisini verdi.

Bektaş, tesiste ayrıca süzme yoğurt, kelle kaşar, taze kaşar, dil peyniri, lor, krema, örgü peyniri ve çeçil peyniri üretildiğini, BESAŞ süt ürünlerinin, şirkete bağlı 300 satış noktasının yanı sıra bazı marketlerin raflarında satıldığını duyurdu.

Kaynak:Haber Kaynağı