"Beş Kıtada Beş Maraton Beş Zirve" projesi

"Beş Kıtada Beş Maraton Beş Zirve" projesi

- Görme engelli sporcu Necdet Turan, projenin finalini Avustralya kıtasının en yüksek dağı olan Kosciuszko'nun zirvesine tırmanarak yapacak


BURSA (AA) - Görme engelli dağcı ve maraton koşucusu, milli sporcu Necdet Turan, 2002 yılında "Ağrı Dağı Zirve Tırmanışı" ve "New York Maratonu" ile başlattığı "Beş Kıtada Beş Maraton Beş Zirve" projesinin finalini 4-7 Mart'ta Avustralya kıtasının en yüksek dağı olan Kosciuszko'nun zirvesine tırmanarak yapacak.

Necdet Turan, yazılı açıklamasında, 2002 yılında başlayarak antrenörü ve dağ kılavuzu Nevzat Öntaş ile sürdürdüğü "Beş Kıtada Beş Maraton Beş Zirve" projesinin final aşamasına geldiklerini belirtti. Turan, gelecek ay Avustralya'da son etkinlikleri olan Kosciuszko Dağı'nın zirvesine tırmanarak projeyi tamamlamış olacaklarını kaydetti.

Etkinliğin, ABD'de yaşayan Türklerin 2003 yılında oluşturduğu Bridge to Türkiye (BTF) Derneği tarafından bir sosyal sorumluluk projesi kapsamında koordine edilip, desteklendiğini aktaran Turan, projeyle 15 yıldır mücadelesini verdiği beş kıtada maraton koşmak ve beş tırmanış yapmak hayalinin gerçek olacağını bildirdi.

Turan, Kosciuszko Dağı tırmanışı vesilesiyle BTF organizasyonuyla ODTÜ'de okuyan beş engelli öğrenciye burs verileceğini ve 16 görme engelli okuluna, Braille edebiyat kaynak kitap setleri dağıtılacağını ifade ederek, "Bunun yanında görme engelliler için Braille İngilizce öğrenim setleri de basılacak." değerlendirmesinde bulundu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :