Berlusconi'den Milan açıklaması

Berlusconi'den Milan açıklaması

Milan Başkanı Berlusconi: "30 yılın ardından Milan’da el değiştirme zamanının geldiğini düşünüyorum”


ROMA (AA) – İtalya 1. Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Milan'ın sahibi ve başkanı Silvio Berlusconi, kırmızı-siyahlı kulübü satma isteği olduğu yönündeki iddiaları doğruladı.

İtalya'da radyo programına konuşan Berlusconi, medyada uzun süredir yer alan kulübü Çinli milyarder iş adamlarına satacağına dair çıkan iddialara açıklık getirdi.

1986 yılında sahibi olduğu kulübü hakkında açıklamalarda bulunan 79 yaşındaki Başkan Berlusconi, "30 yılın ardından Milan'da el değiştirme zamanının geldiğini düşünüyorum ama Milan'ı, İtalya'da ve dünyada yeniden büyük başarılar kazandırabilecek birine bırakmak istiyorum." ifadesini kullandı.

Farklı konularda da değerlendirmelerde bulunan Silvio Berlusconi, Roma'nın efsanevi takım kaptanı Francesco Totti ile sözleşme uzatmasını doğru bir adım olarak niteledi ve 39 yaşındaki İtalyan futbolcunun sonraki dönemlerde Roma'da yönetici olarak kariyerine devam etmesi gerektiğini söyledi.

Berlusconi döneminde yapılan yatırımlar ve transferlerle ayağa kalkan Milan, 30 yıllık sürede İtalya'nın Avrupa kupalarındaki en başarılı temsilcisi konumuna yükselmişti. İtalyan kulübü, son yıllarda ise eski başarılı günlerinden çok uzak bir görüntü sergilemişti.

İtalyan basınında çıkan haberlerde ise Milan'ın Çinli iş adamlarına satışına yönelik görüşmelerin devam ettiği belirtildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :