Berlusconi cezasını tamamladı

Berlusconi cezasını tamamladı

Eski İtalya Başbakanı Berlusconi vergi kaçırmaktan dolayı aldığı sosyal hizmet cezasını tamamladı

ROMA (AA) - İtalya'nın eski Başbakanı Silvio Berlusconi'nin vergi kaçırmak suçundan aldığı bir senelik sosyal hizmet cezasını bugün tamamladı.

Milano yakınlarındaki Cesano Boscone’deki La Sacra Famiglia Bakımevi Direktörü Paolo Pigni'nin yaptığı yazılı açıklamada, Berlusconi’nin cezasının infazı konusunda adli makamlarla ciddi bir işbirliği içinde bulunarak bu 10 aylık süreci bugün itibariyle tamamladı denildi.

Her hafta cuma günleri 4 saat boyunca uzmanlar eşliğinde Alzheimer hastalarına, geçen Mayıs ayından beri yardım eden Berlusconi, bugün bu görevini son kez yaptı. Cezasının son günü olması nedeniyle 78 yaşındaki eski başbakanın, bugünkü görevine bakımevinde kalanlar için yanında hediyeler götürdüğü belirtildi.

Eski Başbakan Berlusconi ise cezasını tamamlaması nedeniyle yaptığı açıklamada, “Sacra Famiglia benim için dokunaklı bir deneyim oldu. Bu konuda deneyimimi devam ettirme niyetindeyim” dedi.

Şirketi Mediaset üzerinden vergi kaçırdığına hükmedilen ve bu nedenle hakkında kesinleşmiş 1 yıl hapis cezası bulunan Berlusconi, yaşından dolayı cezasını mayıs ayından bu yana La Sacra Famiglia bakımevindeki bakıma muhtaç yaşlılara yardım ederek geçiriyordu. Şubat ayı başında mahkeme, Berlusconi’nin iyi ve disiplinli çalışmasından ötürü cezasında iyi hal indirimine giderek, cezasını 45 gün erken bitirmesine hükmetmişti.

Berlusconi'nin, kamu görevlerinden men yasağı ise hala sürüyor. 

Kaynak:Haber Kaynağı