"Berlin Mevlana Günleri" etkinliği

"Berlin Mevlana Günleri" etkinliği

Hazreti Mevlana'yı anmak amacıyla organize edilen etkinlik kapsamında sema gösterisi icra edildi ve ressam Acar'ın "Rumi" adlı sergisi açıldı

 Almanya'nın başkenti Berlin'de Hazreti Mevlana'yı anmak amacıyla düzenlenen "Berlin Mevlana Günleri" etkinliğinde sema gösterisi yapıldı ve ressam İsmail Acar'ın eserleri izlenime sunuldu.

Beyoğlu Belediyesi, Kültür Kenti Vakfı ve Berlin Yunus Emre Enstitüsü iş birliğiyle Konya Büyükşehir Belediyesinin de katılımıyla gerçekleştirilen Berlin Mevlana Günleri programının açılışı, Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliğinin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, açılış törenindeki konuşmasında, bütün dünyayı birliğe, dirliğe, barışa, dostluğa ve beraberliğe çağıran Hazreti Mevlana'nın mesajının bugün de gönülden gönüle dolaştığını, asırlardır yaşayan öğütlerinin bundan sonra da unutulmayacağını ifade etti.

Berlin Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Faruk Akyol ise Mevlana'nın sadece Anadolu'nun çıkardığı bir değer değil, dünyaya mal olmuş büyük bir insan olduğunu söyledi.

Hazreti Mevlana bir barış, sevgi ve dostluk insanı olduğunu belirten Akyol, "Her şeyden önemlisi bir İslam mütefekkiri, bir İslam aşığı. Dolayısıyla onun barışını, onun sevgisini, onun dostluğunu İslam'dan ayrı düşünmek mümkün değil." dedi.

Akyol, Mevlana'nın mütefekkirliğinin yanında çok önemli bir şair olduğunu dile getirerek, edebiyata da önemli bir katkısı bulunduğunu sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu sema gösterisi sundu.

Daha sonra "Berlin Mevlana Günleri" kapsamında hazırlanan ressam İsmail Acar'ın "Rumi" adlı sergisi açıldı.

Acar, sergisinde, hoşgörünün en önemli sembollerinden Mevlana'nın 42 eserle anlatıldığını belirterek, yağlı ve sulu boya, karakalem ve eski katı tekniğiyle yapılmış eserlerinin yer aldığını kaydetti.

Etkinliğe Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın ve Kültür Kenti Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Bülent Katkak ile çok sayıda Türk ve Alman katıldı.

Kamer Batıoğlu'nun "Semazen" adlı resim sergisinin açılışının yanı sıra belgesel film gösterimi ve sema gösterilerine yer verilecek etkinlik yarın akşam sona erecek.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :