Berk bebeğe nakil tamamlandı

Berk bebeğe nakil tamamlandı

Mermer kemik hastası 11 aylık Berk bebeğe kemik iliği nakli operasyonunun başarıyla tamamlandığı bildirildi

İZMİR (AA) - Doğumundan 1 hafta sonra hastaneye kaldırılan mermer kemik hastası 11 aylık Berk İnal'a kemik iliği nakli operasyonu tamamlandı.

Manisa'nın Kula ilçesinde 24 Ağustos 2013'te dünyaya gelen Berk bebek, uygun kordon kanının Singapur'dan gelmesi ve kemoterapinin ardından, Ege Üniversitesi Tülay Aktaş Onkoloji ve Kemik İliği Transplantasyonu Hastanesinde ailesince giydirilen bayramlıklar ile operasyona alındı.

Operasyonun başarıyla tamamlandığı öğrenildi.

Anne Pınar İnal, AA muhabirine, operasyon sırasında herhangi olumsuzluk yaşanmadığını belirterek, "İnşallah zorlu 3 haftalık uyum sürecini de başarıyla geçiririz" dedi.

Kula'da itfaiye eri olarak görev yapan baba Yalçın İnal'ın arkadaşları uygun ilik bulunması için kampanya başlatmış, yaklaşık 2 bin itfaiyeci kan örneği vermişti. Halk arasında mermer kemik hastalığı olarak bilinen, kemiğin yapım ile yıkımı arasındaki dengeyi bozan kalıtsal hastalık "osteopetroz", sağırlık, körlük, dalak büyümesi, solunum sıkıntısı, büyüme geriliği ile ilerliyor ve hastalığın tek çaresi de kemik iliği nakli.

Kaynak:Haber Kaynağı