Berat Kandili  Mesajları

Berat Kandili Mesajları

Berat Kandili Mesajları

baskan_akyurek_1_b_1[1]-001.jpg

KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI TAHİR AKYÜREK

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Berat Kandili’nin tüm dünyada barışın, kardeşliğin, sevginin, saygının hakim olmasına vesile olmasını diledi. Başkanı Tahir Akyürek’in Berat Kandili nedeniyle yayımladığı mesaj şöyle: ö m“Rahmet, mağfiret ve günahlardan kurtuluş olarak andığımız mübarek üç aylarda Berat Kandili’ne kavuşmanın huzur ve mutluğunu yaşıyoruz.  öBerat Kandili gibi mübarek gün ve geceler, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının yoğun biçimde yaşandığı anlardır. Ramazan ayının müjdecisi olan, af ve mağfiret kapılarının sonuna kadar açıldığı Berat gecesi, insanlar arasındaki dargınlıkları, küskünlükleri gidermek, kırılan kalpleri onarmak için bir fırsattır. Bu mübarek gecede başta ailemiz ve çevremiz olmak üzere tüm insanlığa karşı olan sorumluluklarımızı hatırlayalım; yalnız kendimiz için değil, sıkıntıda olan, zorluk çeken, dua bekleyen kardeşlerimiz için de dua edelim.  öBerat Kandili’nin tüm dünyada barışın, kardeşliğin, sevginin, saygının hakim olmasına vesile olmasını diliyor, Konyalı hemşehrilerim başta olmak üzere milletimizin ve bütün İslam aleminin Berat Kandilini kutluyorum.” 

berat_kandili__mesaji.jpg

SELÇUKLU BELEDİYE BAŞKANI UĞUR İBRAHİM ALTAY

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Berat Kandili nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Toplum olarak mübarek bir geceyi daha karşılıyoruz diyen Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay,“ İnsanların yaptıklarının karşılığını bulduğu, günahlardan arınılan, ceza ve borçlardan kurtuluşa vesile olan Berat gecesi aynı zamanda bir fırsattır.“Kurtuluş Gecesi’ anlamına gelen Berat Gecesini manevi iklimine uygun şekilde geçirmeli ve geçmişteki hatalarımız için bağışlanma dilemeliyiz. Ramazana çok az bir süre kala yaşadığımız Berat gecesi, yapılan iyiliklerin, yardımlaşma ve dayanışmanın karşılığını bulmasıdır. Üç ayların girmesiyle başlayan kurtuluşa yönelme çabası, bu gecede manevi duyguların zirveye erişmesi ile anlamlı hale gelir” dedi.

Her önemli gün ve geceyi iyilik ve güzellikleri yerine getirmek için bir fırsat kabul etmeliyiz diyen Başkan Altay, “Bu gün ve geceleri birlik ve beraberliğimiz, akraba ve dostlarımızla bağlarımızı güçlendirmemiz, sosyal sorumluluklarımızı yerine getirmemiz açısından iyi değerlendirmeliyiz. Toplumumuzu ayakta tutan bu dinamiklerdir. Millet olarak birlik ve beraberliğimizi bu güzelliklere borçluyuz.”dedi.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm hemşehrilerimizin; yardıma muhtaçlara el uzatmak, fakiri doyurmak, güçsüzü kollamak için bu geceyi vesile kabul edeceğine inanıyorum diyen Altay,“ Birlikte kutlayacağımız Berat Kandilinin hepimiz için hayırlar getirmesi temennisi ile, hemşehrilerimizin Berat Kandilini tebrik ediyorum” dedi.

 

11-baskan.jpg

MERAM BELEDİYE BAŞKANI FATMA TORU

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, yarın akşam idrak edeceğimiz Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak tüm İslam aleminin kandilini kutladı.

Başkan Toru’nun Berat Kandili nedeniyle yayımladığı mesaj şöyle:"Üç aylar gibi kutlu bir zaman dilimindeyiz ve 11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayının habercisi olan Berat kandiline ulaşmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yüce Rabbimizin engin rahmetinin geniş bir şekilde tecelli ettiği, dert, bela ve sıkıntılardan kurtuluşu ifade eden Berat, bu engin manaların gerçekleştiği müstesna bir gecenin adıdır. İnşallah bu geceleri vesile kılarak, tüm İslam coğrafyasındaki acı ve gözyaşlarının dinmesi, mazlumların yüzlerinin gülmesi için dua ve niyazda bulunmalıyız. Bu vesile ile bütün Müslümanların ve hemşehrilerimizin Berat kandilini tebrik ediyor ve Ramazan ayına da sağlık ve mutluluk içinde ulaşmalarını diliyorum.”

baskan-mehmet-hancerli-004.jpg

KARATAY BELEDİYE BAŞKANI MEHMET HANÇERLİ

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak tüm İslam Alemi ve Konyalı Hemşehrilerinin kandilini kutladı. Berat Kandilinin Müslümanların, sınırsız af ve merhamet sahibi Yüce Allah'a sığınarak günahlardan arınma, ilahi lütuf ve bereketlere erişebilme fırsatını yakalayabilecekleri müstesna zaman dilimlerinden biri olduğunu ifade eden Başkan Mehmet Hançerli “Kurtuluş, af ve arınma gibi anlamlara gelen ve aynı zamanda Mübarek Ramazan ayının müjdecisi olan Berat Kandiline kavuşmanın sevinci içerisindeyiz. Birlik ve beraberliğin önemli olduğu, kardeşliğe ihtiyacımız olan bu günlerde kandillerin önemi daha da fark edilir olmaktadır. Bizler bu mübarek günler vesilesiyle dostluklara daha da önem vermeli, kırgınlıklardan kaçınmalıyız. Hatalarımızı telafi etme yoluna giderek  gönül dünyamızı arındırmalı, insani meziyetlerimizi ön plana çıkarmalıyız. Milletimizin birlik ve beraberlik duygularının, sosyal dayanışma ve kaynaşma  özelliklerinin doruğa çıktığı kandil geceleri kendimize ve bütün insanlığa karşı sorumluluklarımızı hatırlamamız için büyük bir fırsattır.” dedi. 

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli; Tüm Konyalıların Berat kandilini tebrik ediyor, bu mübarek gecede Yüce Mevla’ya açılan ellerin ve yapılan duaların, bütün İslam âleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, insanlığın hidayetine vesile olmasını, bütün dünyada hak ihlallerinin sona ermesini, acı ve göz yaşının şiddet, terör ve umutsuzluğun yerini kalıcı bir huzur ve barışın almasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.

 

452eafb8-3569-4425-9fc2-e5fe7efc5bd5[1].jpg

SELÇUKLU ZİRAAT ODASI BAŞKANI NURETTİN AKCAN

Selçuklu Ziraat Odası Başkanı Nurettin Akcan Beraat Kandili nedeni ile mesaj yayımladı

Akcan mesajında;  "01 Haziran 2015 Pazartesi gününü Salı gününe bağlayan gece (Kameri aylardan Şaban ayının on dördüncü gününü on beşinci gününe bağlayan gece) Berat gecesidir. Berat sözü "Beraet" kelimesinin kısaltılmış şeklidir. “Kurtuluş, af ve arınma gibi anlamlara gelen Berat Kandili, biz Müslümanlar tarafından çok iyi değerlendirilmelidir. Bu mübarek gecenin, Müslümanlara kulluk bilinci ve hesap verme şuuruyla suç ve yanlışlardan kaçınmalarını, günahlardan arınmalarını ve Yüce Rabbimizin sonsuz rahmet, merhametine sığınmalarını bir kere daha hatırlattığını” belirtti. m“Aziz milletimizin, cennet vatanımızın ve ebed müddet devletimizin birlik ve beraberlik, kardeşlik, onur, huzur ve esenlik içerisinde bekası için de” bolca dualar etmemiz gerektiğini vurgulayan Nurettin Akcan,sözlerini şöyle tamamladı:   “Bu duygu ve düşüncelerle bütün Din kardeşlerimizin Berat Kandillerini tebrik eder, Yüce Allah (c.c.)’mızın bu mübarek gecede yapacağımız bütün ibadet, dua, istiğfar ve tevbelerimizi kabul buyurmasını niyaz ederim.”

 

ali-osman-karamercan-(1).jpg

KONESOB BAŞKANI ALİ OSMAN KARAMERCAN

Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odası (KONESOB) Başkanı Ali Osman Karamercan, Şaban ayı içerisinde bulunan ve idrak edeceğimiz Berat Gecesiyle ilgili bir kutlama mesajı yayınladı.

Bu kutlu gecenin tüm insanlığının kurtuluşuna vesile olması temennisinde bulunan KONESOB Başkanı Ali Osman Karamercan mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Ramazan ayının müjdecisi olan kurtuluş, af ve arınma anlamlarına gelen Berat Kandili, Müslümanların, sınırsız af ve merhamet sahibi Yüce Allah'a sığınarak günahlardan arınma, ilahi lütuf ve bereketlere erişebilme fırsatını yakalayabilecekleri müstesna zaman dilimlerinden birisidir.

Berat Kandili, Yüce Rabbimiz nezdinde beratımıza vesile olduğu, Rabbimizin affediciliğine ve bağışlayıcılığına sığınmayı öğrettiği gibi, kendimize, ailemize, din kardeşlerimize ve tüm kâinata karşı affedici, onarıcı ve bağışlayıcı olmayı öğretir. Berat, kırılan kalpleri onarma, dargınlık duvarlarını yıkma, kin, nefret ve intikam duygularını aşma günüdür. Yüce Allah’ın affına erebilmek için yaradılanı affetme günüdür. Bu gece vesilesiyle her türlü fitne ve fesattan kendimizi ayrı tutmalıyız. Bu gecede, insanların kendilerini ve yaptıklarını bir kez daha gözden geçirmesi ve sorumluluklarını hatırlaması bakımından bir fırsattır. Bu duygularla İslam Âleminin, Konyalı hemşerilerimin ve esnaf kardeşlerimizin Berat Kandilini tebrik ediyor, bu anlamlı gecenin aramızdaki gönül bağlarını, birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmesini, yapılan dua, istiğfar, tövbe ve tüm ibadetlerin kabulünü diliyorum.”

mehmet-tutal-belediye-baskani-001.jpg

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal Ramazan ayının müjdecisi olan Berat kandili münasebeti ile kutlama mesajı yayınladı. öBerat gecesinin diğer geceler gibi her birimiz için birer, tefekkür, tezekkür ve yenilenme gecesi olduğunu kaydeden Başkan Tutal;’’ Berat; kırılan kalpleri onarma, dargınlık duvarlarını yıkma, kin, nefret ve intikam duygularını aşma günüdür. Borçtan, hastalıktan, suç ve cezadan berat etme, kurtulma, günahlardan arınma, temize çıkma, ilahi af ve rahmete nail olma gecesidir. Bu gece Allah'ın, kendisine yönelip af dileyen müminleri bağışlayarak kurtuluş beratı verdiği bir gecedir. Bu duygu ve düşüncelerle İslam coğrafyasında yaşayan ve zulme uğrayan kardeşlerimizin kurtuluşuna vesile olması dileklerimle, Seydişehirli hemşehrilerim başta olmak üzere tüm İslam Aleminin Berat Kandilini kutlar, şehrimize; ülkemize barış, huzur ve kardeşliğin daim olmasını Cenab-ı  Allah'tan niyaz ederim.’’

 

rep_6666.jpg

AK PARTİ KONYA İL BAŞKANI MUSA ARAT

AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak Berat Kandili’nin dargınlıkları ve küskünlükleri unutmak, barış ve adaleti tesis etmek, dostluk ve kardeşliği pekiştirmek için önemli bir vesile olduğunu söyledi.

Berat Kandili dolayısıyla Adalet ve Kalkınma Partisi(AK Parti) Konya İl Başkanı Musa Arat, yayımladığı mesajında şunları söyledi:

“Mana ve gönül dünyamıza ışık tutan Berat Kandili, tıpkı diğer kandil geceleri gibi toplumumuz için vazgeçilmez bir öneme sahiptir. Yüce Allah’ın affına sığınmak, bağışlanma dilenmek için fırsat sunan Berat Kandili, aynı zamanda, insanlar arasındaki dargınlıkları, küskünlükleri gidermek, yıkılan gönülleri ve kırılan kalpleri onarmak için de çok önemli bir fırsattır.

Bu vesileyle Konyalı hemşerilerimin ve tüm İslam Alemi’nin Berat Kandili'ni en samimi duygularımla tebrik ediyor; bu anlamlı gecenin birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmesini diliyorum.

 

mhp-il-başkanı-av-murat-çiçek.jpg

MHP KONYA İL BAŞKANI AV. MURAT ÇİÇEK 

Şaban ayının 14. gününü 15. gününe bağlayan ve dinimizce en  mübarek gecelerden biri olarak sayılan Berat Kandili aynı zamanda günahlarımızdan arınmanın gecesidir. Peygamber efendimiz Hz. Muhammed’in “Şaban ayının on beşinci gecesi olduğu zaman, gecesinde ibadete kalkın. Ve o gecenin gündüzünde oruç tutunuz. Çünkü o gece güneş batınca Allah-u Teala o andan fecir oluncaya kadar, benden mağfiret dileyen yok mu, onu mağfiret edeyim. Benden rızık isteyen yok mu, onu rızıklandırayım. Bir bela ile müptela olan yok mu, ona kurtuluş vereyim” diye buyurması bu güzel gecenin manasını bizlere göstermektedir.

 Özellikle, ülkemizde hoşgörü ortamının ve sağduyu atmosferinin zarar görmekte olduğu bugünlerde Berat Kandili bizlere birlik olmanın güzelliğini görmek, kötülüklerden kurtulmanın anlamını kavramak açısından bizler için son derece önemlidir. İnsan ilişkilerinde iyi niyetin yerine dostluk ve kardeşliğin hakim olması, mağdur olan yakınlarımıza yardım elinin uzatılması, onların bulundukları durumun daha da iyi anlaşılması açısından bir fırsattır. Berat Kandili günahtan sevaba dönüştür ve herkes tarafından son derece iyi anlaşılması gerekmektedir.

Filistin’de, Arakan’da, Kerkük’te, Doğu Türkistan’da Müslümanlar zor durumda. Maalesef emperyalist dünyanın İslam üzerinde oynadığı oyunlar nedeniyle birlik ve beraberlik içerisinde olamadık. Hatta İslam ülkeleri bile yıllardır birbirleriyle ya kanlı yada soğuk savaş şeklinde yaşamaya devam ediyor. Bu mübarek gecede Allah’ın Müslüman dünyasına birlik getirmesi için dua etmeliyiz. Bizler ne zaman birlik içinde olduysak dünyayı yönetmeye devam ettik. Bizler ne zaman birbirimize düştüysek emperyalistler bizi yönetmeye başladı. İnşallah istenilen, arzu edilen birlik ve beraberliğimiz sağlanacaktır.     

Bu düşüncelerimizle ve hislerimizle, dostluğun, iyiliğin ve anlayışın hakim olması, Türk İslam coğrafyasının esenliğe kavuşturulmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz eder, Türk İslam alemine Berat Kandilinin hayırlara vesile olmasını dilerim.

ismail-turan.jpg

KONYA  MALİ MÜŞAVİRLER ODASI BAŞKANI İSMAİL TURAN

Konya  Mali Müşavirler Odası Başkanı İsmail Turan, Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Turan, mesajında şu görüşlere yer verdi: “Berat gecesi, inanlara, kulluk bilinciyle günahlardan arınmaları ve Yüce Allah’ın sonsuz rahmet ve merhametine sığınmaları gerektiğini bir kez daha hatırlatır. Bu mübarek geceler, hızla sona eren hayatta, düşünme, özümüze dönme ve günahlarla kirlenen iç dünyamızı temizleme fırsatı sunar. Günahlardan arınmayı ve Allah’ın mağfiretine ulaşmayı ifade eden Berat Kandili, duaların kabul edildiği en önemli zaman dilimlerinden biridir.  Böyle önemli gün ve geceler, inananlar arasında birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının en yoğun biçimde paylaşıldığı anlardır. Bu önemli gecenin daralan kalplere aydınlık, zor durumda olanlara kolaylık vesilesi olması en büyük temennimizdir. Bu vesileyle tüm meslektaşlarımın, hemşerilerimin ve tüm İslam âleminin berat kandilini tebrik eder, bu gecede yapacağımız ibadet, dua ve yakarışların kabul olmasını, insanlığa barış ve huzur getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ederim.”

 

           

murat-ozaltun[1].jpg

BEYŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MURAT ÖZALTUN

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Özaltun mesajında; "Kurtuluş, af ve arınma gibi anlamlara gelen ve aynı zamanda Mübarek Ramazan ayının müjdecisi olan, Berat Kandili’ne kavuşmanın sevinci içerisindeyiz. Allah’ın rahmet, lütuf ve mağfiretiyle kullarına bağışlanma kapılarını ardına kadar açtığı; müminlerin dualarına icabet ettiği, günahlarını affettiği, yapılan ibadetleri kat kat fazla mükafatlandırdığı Berat Kandili’nin, İslam Aleminin şu anki içinde bulunduğu her türlü fitne, fesat, işgal, zulüm, savaş ve kardeş kavgalarından, kan ve gözyaşları içindeki perişanlıklarından bir an önce kurtuluşuna, insanlığın barış, huzur ve mutluğuna, bütün Müslümanların affına vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Beyşehir halkının,  aziz milletimizin ve tüm İslam Âleminin Berat Kandil’ini en kalbi duygularımla kutluyor, bu anlamlı gecenin aramızdaki gönül bağlarını, birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmesini diliyorum.” dedi

Etiketler :