Berat Kandili

Berat Kandili

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale Müftüsü Şahin Yıldırım, Berat Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.Yıldırım, mesajında, "berat" kelimesinin dinimizde...

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale Müftüsü Şahin Yıldırım, Berat Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Yıldırım, mesajında, "berat" kelimesinin dinimizde günahlardan arınma, Allah'ın rahmetine ve affına nail olma, Allah katında berat etme ve temize çıkma anlamına geldiğini belirtti.

Müminler için Berat Kandili'nin günahlardan daha çok arınma ve kurtuluşa erme gecesi olduğuna işaret eden Yıldırım, "Müminler bu gecede ibadet ve taat ile meşgul olup, bir yıllık ömürlerinin muhasebesini yaparak mükemmel bir insan, olgun bir Müslüman olmak için gelecek günlerine ve hayat tarzlarına daha iyi bir düzen vermeye çalışırlar. İslam aleminde Berat gecesinin canlı tutulmasının sebebi, Hazreti Peygamber'in bu gece birçok ashabın ve şühedanın metfun bulunduğu kabristana giderek müminlere ve şehitlere dua etmesinden ve bu gecede çokça ibadet etmesindendir." ifadelerini kullandı.

Yıldırım, Müslümanların Berat gecesine önem vererek, Peygamberimizden öğrendiğimiz dualar ile Allah'a yalvarmaları gerektiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bu gecenin önem ve faziletini çocuklarımıza, gençlerimize anlatalım. Akraba ve komşularımızdan fakir olanlara yardım edip, sıkıntılarını giderelim. Bol bol kaza ve nafile namazları kılarak, Kur'an-ı Kerim okuyarak bu gecenin feyzinden nasip almaya çalışalım. Allah için aramızdaki dargınlıkları ve küskünleri kaldıralım. Birbirimize sevgi, hoşgörü ve iyiliklerle yaklaşalım, kırılan gönülleri onarmaya gayret edelim. Devletimizin bekası, milletimizin birlik ve beraberliği, vatanımızın her türlü tehlike ve felaketlerden muhafazası için dua edelim. Camilere koşup toplu ibadet etme zevkine erelim."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :