Berahitdin Albayrak son yolculuğuna uğurlandı

Berahitdin Albayrak son yolculuğuna uğurlandı

Ankara'da Yüksek Hızlı Tren ile yol kontrolü yapan kılavuz trenin çarpışması sonucu meydana gelen kazada hayatını kaybeden Prof. Dr. Berahitdin Albayrak, son yolculuğuna uğurlandı.

Ankara'da dün sabah Ankara-Konya seferini yapan Yüksek Hızlı Tren (YHT), Marşandiz istasyonuna girişi esnasında raylarda bulunan kılavuz tren ile çarpışmış ve kazada 3'ü makinist 9 kişi hayatını kaybetmişti. Yaşanan kazada hayatını kaybeden Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Berahitdin Albayrak için Kocatepe Camii’nde öğle namazını müteakip cenaze namazı kılındı. Konya Bilim Merkezi'nde düzenlenen bir panele katılmak için trende bulunan Albayrak’ın cenaze törenine Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan İbiş, Albayrak’ın kızları Hazal ve İzel, öğrencileri ve arkadaşları katıldı. Törende Albayrak’ın kızları Hazal ve İzel, babalarının Türk bayrağına sarılı tabutunu öptü.

berahitdin-albayrak-son-yolculuguna--(2).jpg

Bakan Turhan, cenaze namazının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Turhan, kazayla ilgili gerekli adli ve idari incelemelerin devam ettiğini belirterek, “Başlamış ve devam ediyor. Bugün itibariyle dün ifade ettiğim bilgilere ilave edeceğim başka bir bilgi yok” ifadelerini kullandı.

Sinyalizasyon sisteminin olmadığı iddiaları ile ilgili Bakan Turhan, “Sinyalizasyon sistemi demiryollarımızda son birkaç yıldır tesis etmeye çalıştığımız bir sistemdir. Sinyalizasyon sistemi, demiryolu işletmeciliği için olmazsa olmaz bir sistem değildir. İlave güvenlik için, işçiliği azaltmak için, otomasyona geçmek için demiryollarımıza tesis ettiğimiz bir sistemdir. Bu sistemin olmamasından dolayı demiryollarında işletme yapılamaz diye bir şey yoktur. Sinyalizasyon olmadığı için bu kaza oldu gibi değerlendirme yapanlar doğru bir değerlendirme yapmıyor” dedi.

berahitdin-albayrak-son-yolculuguna--(3).jpg